Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 30. 6. 2014.

| Društvo

Na bazenima besplatno iznajmite knjige ili rekete

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Vrezinski-bazen.jpg
Na vojnom bazenu mogući i skokovi sa skakaonica (foto: FB strana Banker radija)

Za vikend kada je prvi put od otvaranja kupališne sezone na niškim bazenima temperatura u Nišu bila viša od 30 stepeni, rashlađenje u "Čairu" i Donjoj Vrežini pronašlo je oko 5.000 ljudi.

Na čairskim bazenima je u subotu i nedelju bilo prodato oko 2.500 dnevnih karata, a na vojnom bazenu u Vrežini oko 2.300.

- U neku ruku smo zadovoljni posetom, s obzirom na to da su temperature neko vreme niže u odnosu na prosek za ovo doba godine. U subotu i nedelju smo prodali oko 2.500 dnevnih ulaznica, ali je broj kupača bio viši jer dolaze i oni koji koriste propusnice ili radnici firmi sa kojima imamo ugovore - kaže Bratislav Stanojević, zamenik direktora SC "Čair".

I on, i u upravi vojnog bazena, u ostatku sezone očekuju još više posetilaca.

- U subotu je bilo oko 1.000, a u nedelju oko 1.300 kupača. Nije prodato toliko karata jer mnoge kategorije sada imaju pravo na besplatan ulaz, na primer sva deca do 7 godina, đaci generacija, uspešni studenti, deca poginulih pripadnika vojske, žandarmerije i policije i ranjeni pripadnici vojske - kaže upravnik bazena major Goran Denić.

Bazen Čair Na bazenima "Čair" u ponudi i mobilijar za decu (foto: FB strana Banker radija)Radno vreme bazena u Donjoj Vrežini radnim danima, osim ponedeljkom kada je zatvoren zbog "tehničkog dana", je od 11 do 19 sati, na otvorenim čairskim bazenima od 11 do 20 sati, a na zatvorenim od 12 do 18 sati.

Kupači tokom vikenda na vojnom bazenu mogu ostati od 10 do 19 sati, a na čairskim, i unutrašnjim, i spoljnim bazenima - od 10 do 20 sati.

Dnevna ulaznica za bazen u Vrežini košta 150 dinara, a po ceni od 1.500 dinara moguće je kupiti i mesečnu kartu koja važi 30 dana od datuma kupovine. Na bazenu "Čair" u ponudi je dnevna ulaznica od 200 dinara, za zaposlene koji na bazen mogu da dođu tek posle 17 sati karta košta 150 dinara, a po ceni od 5.000 dinara moguće je kupiti sezonsku kartu koja važi za 50 dolazaka. Njih može istovremeno koristiti više ljudi.  


Besplatno uživanje i za čitaoce, i za sportiste

Osim rashlađivanja u dečjim, srednjim i olimpijskim bazenima, posetiocima niških bazena u ponudi je i raznovrstan besplatan sadržaj. bazen Čair

Na bazenima u Čairu postavljen je štand Narodne biblioteke "Stevan Sremac" na kom će kupači moći besplatno da, uz člansku kartu biblioteke ili lični dokument, iznajme knjigu. Zahvaljujući akciji "Čitam i plivam", ljubiteljima knjige na raspolaganju su beletristika, stručne knjige za decu i odrasle, stripovi i "Politikin zabavnik".

Na ovim bazenima moguće je besplatno koristiti i fitnes sprave, a na bazenu u Donjoj Vrežini ne naplaćuju iznajmljivanje reketa i loptice za stoni tenis.


Propusnice u kasarni "Knjaz Mihailo"

Kako je na otvaranju vojnog bazena u Donjoj Vrežini odlučio ministar odbrane Bratislav Gašić, celog leta će na njemu besplatno moći da se kupaju đaci generacija osnovnih i srednjih škola, studenti sa prosekom ocena višim od 9, deca poginulih vojnika, policajaca i žandarma i povređeni vojnici, policajci i žandarmi.

Svoju propusnicu mogu da preuzmu svakog radnog dana od 10 do 15 sati u kasarni "Knjaz Mihailo" koja se nalazi u Čegarskoj ulici b.b.

Učenici treba da ponesu ličnu kartu ili zdravstvenu knjižicu, diplomu đaka generacije ili đačku knjižicu, studenti ličnu kartu, indeks ili potvrdu o prosečnoj oceni, deca poginulih vojnika, žandarma i policajaca dokument koji to dokazuje i ličnu ispravu, a ranjeni policajci, vojnici i žandarmi dokument koji to dokazuje i ličnu kartu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • akonkagva

    19:38 // 30. 6. 2014.

    A jel moze da se iznajmi pivce neko, uredno vracam ambalazu.:-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: