Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 5. 8. 2020.

| Društvo

Na bolničkom lečenju jedan korisnik Gerontološkog centra u Leskovcu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
bolnica leskovac
Od pojave korone u ovoj ustanovi, preminulo 5 korisnika, foto: B. S.

Pre 2 nedelje zabeleženi su prvi slučajevi zaražavanja virusom korona u Gerontološkom centru u Leskovcu, a nakon testiranja svih korisnika i zaposlenih, virus je potvrđen kod ukupno 59 osoba. Trenutno je na bolničkom lečenju jedan korisnik zbog teže kliničke slike, dok su ostali izolovani u zgradi ove ustanove. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od komplikacija izazvanih ovim virusom preminulo je 5 korisnika.

Nakon što je petoro korisnika Ustanove za starije i odrasle u Leskovcu sa simptomima virusa korona hospitalizovano 22. jula, svi zaposleni i korisnici ove ustanove su testirani. Kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, ukupno je 59 osoba pozitivno na virus korona - 53 korisnika i 6 zaposlenih.

Iako je procedura da se zaraženi u domovima za stare odmah hospitalizuju, korisnici Gerontološkog centra u Leskovcu izolovani su u prostorijama ove ustanove, kako se ne bi opteretili bolnički kapaciteti. U kovid centar poslati su samo oni sa teškom kliničkom slikom, a od otkrivanja prvog slučaja, na bolničkom lečenju bilo je 12 korisnika.

Trenutno je na bolničkom lečenju samo jedan korisnik Ustanove za odrasle i starije i njegovo stanje se stalno prati. Od prijave epidemije u ovoj ustanovi, od posledica izazvanih ovim virusom preminulo je 5 korisnika- kažu u Zavodu za javno zdravlje.

Situacija u Gerontološkom centru je sada stabilnija, a dodatno medicinsko osoblje poslato je iz Opšte bolnice kako bi se brinuli o zaraženim korisnicima.

Podsetimo, iako su nekoliko dana ćutali o epidemiji virusa korona u leskovačkom Gerontološkom, iz Ministarsstva su saopštili da je virus u ustanovu unela jedna od zaposlenih koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, a ipak dolazila na posao. Protiv nje je pokrenut disciplinski postupak i biće podneta krivična prijava zbog osnova sumnja da je dovela u opasnost od zaražavanja zaposlene i korisnike, nesavesnim radom u službi.

Zbog pojave virusa korona u Gerontološkom centru, u Leskovcu je produžena vanredna situacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Vukovic

    13:25 // 5. 8. 2020.

    Mislim da bismo zaista za domove gde su smestena starija lica trebali da koristimo ruske aparate za preciscavanje vazduha na bazi fotokatalize jer su se u Rusiji u doba korone pokazali kao zaista dobro sredstvo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: