Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:21, 2. 7. 2020.

| Društvo

Na desetine "opasnih" udarnih rupa i kratera u Nišu, građani apeluju na nadležne da ih asfaltiraju

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Ulici Petra Aranđelovića glavna; foto: citalac-Prijavi problem
Na sred puta u Ulici Petra Aranđelovića, ima ih na desetine, najviše na Paliluli; foto: čitalac/Prijavi problem

Prethodnih dana preko aplikacije "Prijavi problem" građani su prijavili na desetine udarnih rupa i kratera na ulicama u Nišu, najviše u Opštini Palilula, za koje kažu da su opasne za automobile i bezbedan saobraćaj i apeluju da ih nadležni asfaltiraju. Mnoge mesecima nisu zakrpljene, kažu, uglavnom nakon radova javnih preduzeća.

Krater dubok pola metra nalazi se na raskrsnici ulica Drakčeta Milovanovića i Svetislava Trgojevića, svedoče Nišlije, a kažu da osim za automobile nije bezbedno ni za gradski prevoz, jer je tu okretnica autobusa na liniji Sarajevska - Kalač brdo. ulica sestre bakovic; foto: citalac-Prijavi problem U Ulici Sestre Baković već dugo rupe na raskrcnici; foto: čitalac/Prijavi problem

Godišnjicu rupama obeležavaju građani koji stanuju u blizinici ulica Sestre Baković i Čairske, kod pruge, a kažu da se krateri dodatno šire nakon kiše.

Vozači jednostavno ne mogu da ih izbegnu zbog uskog kolovoza Čairske ulice i parkiranih automobila sa strane. I jedna i druga ulica su dosta prometne, pa bih vas ovom prilikom zamolio da intervenišete kod nadležnih kako bi se problem rešio - pišu čitaoci.

Kao ulicu koja je u veoma lošem stanju navode i još jednu u Opštini Palilula - Petra Aranđelovica, gde je na sred puta velika rupa, koja nije obeležena, a uz slabije osvetljenje ili u sumrak predstavlja veliki rizik vozačima.

Svetolika Rankovića; foto: citalac-Prijavi problem Opasnost u Ulici Svetolika Rankovića; čitalac/Prijavi problem Veoma strma i frekvetna ulica takođe je i puna rupa, a reč je o Ulici Svetolika Rankovića takođe na Paliluli.

Pored male dece veliki je broj i pešaka. Pouzdano znam da je asfaltirana pre 30 i više godina. U vrlo je lošem stanju - navode građani.

Kako su građani naveli u aplikaciji "Prijavi problem", ima i nekoliko rupa koje su ostale raskopane nakon radova javnih preduzeća.

U Đerdapskoj ulici u Duvaništu je već mesec dana opasna rupa na sred puta, a kažu da je nastala nakon radova JKP Naissus.

Ekipa Vodovoda je isekla asfalt u obliku kocke i napravila ogromnu rupu u kojoj ukoliko auto naleti nekom brzinom od 40-ak kilometara na sat bez problema može da ostavi par auto delova u istu. Ovo je zaista besmisleno da neko rasturi asfalt i nakon toga ga ne sanira - pišu čitaoci.

Takođe kažu da su ekipe Vodovoda nakon zamene cevi za sobom ostavile rupe napunjene tucanikom i peskom na uglu ulica Nikole Uzunovića i Vere Blagojević. Jovana Babunskog i Kumanovska; foto: citalac-Prijavi problem Na uglu Jovana Babunskog i Kumanovska takođe opasnost; foto: čitalac/Prijavi problem

Ovaj pesak je takođe zapunio i slivnik koji se nalazi na raskrsnici, pa je otežano slivanje vode. Kako se rupa nalazi direktno na raskrsnici, otežano je takođe i mimoilaženje vozila, jer je ulica tesna - ističu.

I na uglu ulica Jovana Babunskog i Kumanovske na Paliluli slična situacija - nakon sanacije kvara ostali su krateri zatrpani šljunkom, ali je rupa sada sve dublja i opasnija. Apeluju da se obeleži do asfaltiranja, kako bi pešaci i vozači bili obazrivi.

Čitaoci pišu i da je nakon radova Toplane prošle godine u Ulici Nova železnička kolonija 4, ulaz iz Božidarčeve ulice, neasfaltiran, kao i da Jugovićeva ulica od krpljenih rupa čiji je asfalt popucao nije prohodna.

Građani apeluju na nadležne da saniraju pomenute rupe, a hoće li i kada novinari su pitali Direkciju za izgradnju Niša i odgovori se očekuju.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojke

    07:31 // 3. 7. 2020.

    Trebalo bi nekad obići i Zetsku ulicu, a da ne pričam za Igmansku ulicu (od pivare do kafane Vazdušna banja) gde još ulica pod kockom, a kocke od kiša počele da odpadaju. Katastrofa i sramota !!!!!!

  • Ljubisa

    06:10 // 3. 7. 2020.

    Za odrzavanje gradskih saobracajnica, zaduzeno jepreduzece Medjaraca iz Doljevca. Tamo 3 ulice imaju asfalt, zato i ne cudi.njihov nerad u gradu.

  • Rankovic

    00:36 // 3. 7. 2020.

    Na stotine udarnih rupa ima i starih rupa stare i po 10 godina

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: