Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:16, 27. 1. 2019.

Na ekološkom protestu u Beogradu poručeno: Glasno ne za MHE

Nekoliko hiljada iz cele Srbije na protestu u Beogradu Nekoliko stotina iz cele Srbije na protestu u Beogradu; foto: M. P.

Oko hiljadu ljudi okupilo se danas na ekološkom protestu u Beogradu, sa samo jednim zahtevom - zabrana izgradnje derivacionih mini-hidroelektrana na celoj teritoriji Srbije. Govornici poručili da će sprečiti ekocid nad rekama Srbije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ana

    19:53 // 27. 1. 2019.

    Nema potrebe da se ovakve stvari baš gledaju iz negative. Svaka investicija je dobra i korisna ako nekrši pravila životne zaštite i prirode. Mora da postoji neki filter ili tehnika koja štiti životnu sredinu i sastav reke da nezagadi.

    • Попова Шумица

      06:53 // 28. 1. 2019.

      Наравно.Градити МХЕ на принципу воденица поточара - где нема затварања водотокова у цеви, вода се после ЈАЗИШТА до турбина доводи ВАДОМ,отвореним каналом.И ради колико воде има - кад нема воде не ради.
      Изградњу извршити природним материјалом,из окружења,уз минималну употребубетона и метала , а кад је то неопходно извршити оплемењивање ради стапања са амбијентом.
      Тако - можда и може.

    • qgo

      08:51 // 28. 1. 2019.

      PO ko zna koji put predlazem da se komentari koji sadrze gramaticke greske ne objavljuju. Korist bi bila visestruka, ne bi citali sta @Ana, @Tresimesi1, @ina, @Fudbaler i slicni filozofiraju na ozbiljne teme. Uzgred, vrlo je zanimljivo da "svi oni" prave iste gramaticke greske.

  • Tresimesi1

    20:02 // 27. 1. 2019.

    Potpuno se slažem da treba očuvati prirodne rezervate i lepote ove naše zemlje.Ali se ne slažem da se politizacijom dođe do ovakvog protesta.Ovaj zahtev za očuvanjem prirode ima dovoljno svog legitimiteta da politizacija nije potrebna.

  • ina

    20:03 // 27. 1. 2019.

    Ocigledno je da neki vole da protestvuju.Ne bitno je da li je to zbog,zagadjivanja zivotne sredine,ili zbog toga sto se bahata opozicija budi jer moze da krade.Nije niko kriv sto su reke zagadje,jer mi gradjani ih zagadjujemo,bacajuci svasta u njih.Izgradnja hidro elektrane,nece nauditi toliko rekama,koliko im mozemo mi nauditi bacaju svaki dan smece.

  • Fudbaler

    20:03 // 27. 1. 2019.

    Ovo je zaista velika sramota šta se radi i dešava.HE treba da donesu veći energetski potencijal.

  • drax

    07:18 // 28. 1. 2019.

    Šta je sendvičara blago nama.

  • Djoksi

    07:31 // 28. 1. 2019.

    Vidi botići kako potvrđuju da je država iza ovoga! Pročitajte malo o ovoj temi botići, deca će vam jesti pesak za par decenija ako ovi naprave derivacione elektrane!

  • Branko Mitrovic

    09:29 // 28. 1. 2019.

    Ponovo se narod poziva da ne placa struju. Vec vidjeno. Mnogo se galami, a nista ne moze da se uradi. Vecina naroda posteno, a ovi sto predvode proteste sigurno se nadaju da budu murte koji ce da postanu kurte kad ovi sjasu. Pravi politicari. I tako, malo protest, malo politika, ja tebi, ti meni, stanovi, vinogradi, fotelje. Pogledaj me o pogledaj me ocima deteta.

  • ljuba slavković

    10:59 // 28. 1. 2019.

    Puna podrška protestu. Na putu Brus Jošanička Banja preko Koznika, postajao je najživopisniji potok. Sad ga više hema. "Uhapsio" ga je neki pohlepnik-neki vlasnik mini hidroelektrane. I niko nije digao glas zbog toga. Bože kakav greh prema prirodi.Treba blokirat celu Državu dok ne zaustavi ove projekte.

  • Sasa jeremic

    22:59 // 28. 1. 2019.

    Odkuda vam brojka od 1.000? Jel vam to doktor Nesa dao taj podatak? Sramota zbog minimiziranja.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: