Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 19. 10. 2020.

| Društvo

Na gradilištu u Nišu pronađeni delovi vizantijskog objekta, arheologa izbacili i nastavili radove

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Radovi Somborski arheološki ostaci 2; foto: čitalac
Radovi nisu obustavljeni, jer arheologu nije bilo dozvoljeno da fotografiše; foto: Đ. M.

Zidovi vizantijskog objekta pronađeni su prošlog petka na Bulevaru Svetog Pantelejmona u Nišu, gde je u toku izgradnja stambeno-poslovnog objekta, kažu u Zavodu za zaštitu spomenika. Međutim, radovi još nisu obustavljeni, jer šef gradilišta nije dozvolio arheologu da fotografiše i napravi dokaze o tome, te iz Zavoda očekuju reakciju Građevinske inspekcije.

Radovi Somborski arheološki ostaci; foto: čitalac Radovi nastavljeni i tokom vikenda; foto: Đ. M. Tokom pripreme terena za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na niškom Bulevaru, na gradilištu su otkriveni arheološki ostaci.

Radovi Somborski arheološki ostaci 3; foto: čitalac Ostavi vizantijskog objekta; foto: Đ. M. Direktorka Zavoda Ljiljana Berić kaže da su nakon prijave građana izašli na teren i da je njihov arheolog video zidove nekog vizantijskog objekta.

Međutim, građevinski radovi nisu obustavljeni, objašnjava Berićeva, jer arheologu nije bilo dozvoljeno da fotografiše, odnosno napravi dokaze. Radovi Somborski arheološki ostaci 1; foto: čitalac Očekuju reakciju Građevinske inspekcije; foto: Đ. M.

Šef gradilišta mu nije dozvolio da fotografiše. Na osnovu onoga što je video napisao mi je izveštaj i podneli smo prijavu Građevinskoj inspekciji. Pošto mi nemamo mogućnost da izdamo zabranu radova bez dokaza, a nismo mogli da fotografišemo, sada je na potezu Građevinska inspekcija - kaže Berićeva.

Očekuje već danas reakciju Građevinske inspekcije, koja može da traži da izađe na teren zajedno sa arheolozima, kako bi radovi bili obustavljeni dok se ne urade arheološka istraživanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AV

    22:22 // 1. 11. 2020.

    Ma, kakva Vizantija?! 'Ajde deco, razlaz! Pravi se mega giga tržni centar! Napusti lokaciju! Doviđenja i prijatno.

  • Bre

    03:01 // 22. 10. 2020.

    Sistem u Srbiji je odavno poremecen. Kasnimo tehnicki za zapadom a svest nam je na nivou plemena(cast izuzecima). Vrzino kolo je to jer je vlast korumpirana i odatle poticu SVI problemi(i sam sistem). Kako to da je uvek neka pogresna vlast u Srbiji, nikako da dodje neko normalan da nas sve spasi..odgovor je-NAROD je poremecen jer dozvoljava, trpi, cak voljno i svesno daje vlast NAJGORIM ljudima!

  • Ненад Зека Стевановић

    10:20 // 20. 10. 2020.

    Прво Византија ме постоји, а друго, сад ће да дођу Немци или Енглези да ту пронађу Рим или Грчку... као и увек!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: