Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 3. 6. 2019.

| Društvo

Na javnom času u Leskovcu stripove crtalo više od 1.000 osnovaca

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
javni čas crtanja leskovac
Centralni događaj održan u Osnovnoj školi "Vasa Pelagić", foto: Marko Stojanović

U salama i učionicama 4 osnovne škole u Leskovcu oko 1.300 učenika crtalo je stripove u istom trenutku, čime su oborili prošlogodišnji rekord. Ovo je prvi put da se javni čas crtanja održao unutar škole, a ne napolju.

Loše vreme “preselilo” ih je unutra, kaže Marko Stojanović, strip-scenarista i organizator ove manifestacije, ali to nije uticalo na dobro raspoloženje dece. javni čas crtanja leskovac Učestvovalo oko 1.300 osnovaca, foto: Marko Stojanović

Svi učenici 4 škole u Leskovcu, od prvog do četvrtog razreda, čitav jedan školski čas posvetili su crtanju i stripu. Ovo je jedinstvena manifestacija u Evropi kojom uvodimo nove aktivnosti za decu, ali i promovišemo strip - kaže Stojanović.

Ovo je inače peti put da organizuju ovaj jednočasovni događaj, a svake godine im se, dodaje, pridruže nove škole. Deca se svake godine raduju ovom času, kaže Stojanović, a ovogodišnjom manifestacijom obeležili su i godišnjicu Škole stripa “Nikola Mitrović Kokan”. javni čas crtanja leskovac Učenici istovremeno crtali u 4 škole, foto: Marko Stojanović

Osim što deca imaju priliku da učestvuju u nečemu što je jedinstveno, nama iz Škole stripa je ovo prilika da pronađemo talentovane ljude i dalje ih usmeravamo i bodrimo u njihovom radu. Nekoliko njih je uradilo više vrlo kvalitetnih priča - kaže Stojanović.

U javnom času crtanja ove godine učestvovali su učenici osnovnih škola "Vasa Pelagić", "Svetozar Marković", "Kosta Stamenković" i "Vuk Karadžić".

Stojanović dodaje i da je ova manifestacija donekle “uvodna priča” u Balkansku smotru mladih strip autora koja će se u Leskovcu održati od 28. do 30. juna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tanja

    09:24 // 4. 6. 2019.

    Bravo za Leskovčane!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: