Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 21. 4. 2020.

| Društvo

Na jugu 1.775 potvrđenih slučajeva, skok broja obolelih u Aleksincu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
covid
Najviše obolelih u Nišu; foto: pixabay; dapple-designers

Prema poslednjim podacima objavljenim na sajtu covid19.rs broj zaraženih od virusa korona na jugu Srbije je 1.775, a više od polovine obolelih je iz Niša - 967. Veliki rast zaraženih beleži se u Aleksincu u kojem su u poslednja dva dana potvrđena 74 slučaja i po broju obolelih ova opština sa ukupno 122 obolela je na 8. mestu u Srbiji.

Nakon Beograda, u Nišu je najviše obolelih od korona virusa u Srbiji, nešto više od 15% od ukupnog broja zaraženih. Drugi grad na jugu po broju zaraženih je Leskovac sa 129 slučajeva, mada se ovaj podatak, kao i brojke za druge opštine, razlikuje u odnosu na ono što kao podatke iznose lokalni štabovi za vanredne situacije. Tako, kako saopštava leskovački Štab, u ovom gradu su 134 zaražene osobe.

broj-novozarazenih20april Skok u broju obolelih vidljiv je u Aleksincu u kojem je 11. aprila zvanično zabeleženo 19 slučajeva, a nakon deset dana taj broj je porastao na 122. Prema podacima sa sajta covid19.data.gov.rs, juče je u Aleksincu zabeležno 18 novih slučajeva, a dan pre toga čak 56.

Da li je razlog za uvećan broj slučajeva u Aleksincu to što u Gerontološkom centru u ovom mestu ima zaraženih ili o broju obolelih u Domu u Kulini, nema potvrde nadležnih, jer Ministarstvo nije saopštilo koliko je obolelih u ovim ustanovama.

Iako sa malim brojem stanovnika, Doljevac je na 5. mestu na jugu Srbije po broju obolelih - ima ih 64 prema poslednjim podacima. U Merošini ima 39 obolelih, u Svrljiigu 20, a u Gadžinom Hanu 14.

Kada je reč o Topličkom okrugu, podaci pokazuju da je u Prokuplju 87 zaraženih, u Blacu 42, Kuršumliji 41, a Žitorađi 19.

U Pirotu je, prema statističkim podacima na sajtu covid19.rs, ukupno 35 obolelih od korona virusa, u Beloj Palanci 9, Babušnici 7 i Dimitrovgradu 2.

U Pčinjskom okrugu najviše je zaraženih u Vranju - 57 njih, u Sudrulici ih je zvanično 34, u Vladičnom Hanu 20, Bujanovcu 4, Preševu 3 i Bosilegradu i Trgovištu po 2.

Kada je reč o Jablaničkom okrugu, prema podacima sa sajta covid19.rs, nakon Leskovca najveći broj zaraženih je u Vlasotincu 38, potom u Bojniku i Lebanu po 8 i Medveđi i Crnoj Travi po 1 oboleo.

Napominjemo da se podaci sa zvaničnog sajta Ministarstva zdravlja ne podudaraju sa podacima koje u nekim opštinama iznose lokalni štabovi, a šta je razlog, niko od nadležnih nije objasnio.

brojobolelih

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nezavisan

    13:00 // 22. 4. 2020.

    Koju smo mi sreću u Nišu imali da nam na čelo medicinskog tima postave Branislava Nedimovića, ministra poljoprivrede, pravnika, koji ovcu od koze ne razlikuje da donosi odluke o zdravlju ljudi? Još Srbiju nisu doveli do dna?

  • Mozda sam neobavestena

    21:36 // 21. 4. 2020.

    Mozda sam glupa ili neobavestena,alli neka mi neko objasni zasto je onaj prvi diregtor G.C. iz Nisa odmah uhapsen,a ovi iz Kuline i Aleksinca ne? Odmah sve u aps!

    • jokoono

      20:44 // 22. 4. 2020.

      ma nisi paglu, samo si nepismena

  • Шишач снс-ОВАЦА

    18:04 // 21. 4. 2020.

    У памет се, Србље, (што није лако јер мало је памети преостало), и окрени леђа НАЈГОРИМА!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: