Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 7. 4. 2021.

| Društvo

Na jugu 9 preminulih od kovida, u celoj zemlji 42

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
korona kovid
42 smrti od kovida u zemlji; foto: A. Kostić

Prema zvaničnim podacima u Srbiji su za poslednja 24 sata preminule još 42 osobe od posledica virusa korona, dok je od tog broja na jugu zemlje umrlo njih devet, a isto toliko, prema podacima iz niškog Kliničkog, preminulo je i u kruševačkoj kovid Bolnici. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na kovid su testirane 15.904 osobe, a registrovano je 3.615 slučajeva zaraze.

Od ukupnog broja umrlih, prema podacima iz UKC-a, četiri pacijenta su se lečila u ovoj ustanovi, dok su tri smrti od kovida registrovane u Leskovcu i dve u Vranju, a čak devet u Kruševcu, gde se u tamošnjoj kovid Bolnici leče i pacijenti sa juga zemlje.

U kovid objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovano je ukupno 319 pacijenata. Kod 280 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 20 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju - saopštavaju iz UKC-a.

Virus korona detektovan je kod 160 pacijenata koji se od ove bolesti leče u kovid Bolnici u Leskovcu, gde je ukupno hospitalizovano 195 pacijenata sa sumnjom na kovid.

U Vranju se nalaze tri kovid objekta, prema podacima UKC-a, ukupno je hospitalizovano 152 pacijenta, a kod 143 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa.

348 pacijenata je na lečenju u Kruševcu, od tog broja 271 je pozitivan na kovid, a 20 je prikuljučeno na respiratore.

Poslednji podaci za celu zemlju pokazuju da je respiratorima 267 pacijenata, a ukupno je hospitalizovano 7.938 osoba.

Zvanični podaci kažu da je sa najnovijim podacima, ukupan broj žrtava virusa korona povećan na 5.579, objavljeno je na specijalizovanom sajtu Ministarstvu zdravlja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    13:15 // 8. 4. 2021.

    @acke nekada davno dok su ljudi cuvali konje davali su im bas takva imena!

  • slavko

    16:39 // 7. 4. 2021.

    Sta li bi se desilo da vise niko ne pise o tome? Moze npr.o ceni benzina 151 din,zejtina 160-190,3 pera belog luka 40 din,struja,komunalije...SNS-zlo!

    • acke

      07:51 // 8. 4. 2021.

      kupis bastu pa zasadis sve sta ti treba niko nije duzan da te hrani dzabe. Sve glumite neku gospodu a nema pas zasta da vas ujede.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: