Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:25, 25. 3. 2019.

Na jugu Srbije medicinari sami kupuju uniforme

unforme Ilustracija; foto: V. M.

Godinama zdravstveni radnici u Pirotu i Leskovcu uniforme kupuju sami, a kako kažu, neretko je nabavljaju i u prodavnicama polovne garderobe zbog niže cene. Radnu opremu zaposlenima poslodavac jedino nabavlja u Prokuplju, dok u Vranju mantile, klompe i uniforme uglavnom dobijaju preko donacija. U niškom Kliničkom centru tvrde da oni nabavljaju radna odela, dok radnici ističu da već godinama nisu dobili ni uniformu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Posmatrac

    18:30 // 25. 3. 2019.

    Gorke suze ronim....... em svi redom nevaspitani i neuljudni, em sad jos i hoce da ih sazaljevamo (a svi dobijaju plate iznad proseka plus ko zna koliki mito). Strasno u sta nam se zemlja pretvorila i ko je ostao da zivi i radi ovde.

    • penzioner

      10:08 // 29. 3. 2019.

      Pa,da li Vas je sramota sta ste napisali? Ko u zdravstvu ima platu iznad proseka,osim lekara,pa da li treba da rade dzabe? Bolje posmatrajte sebe i sopstveno nezadovoljstvo.Svojoj snaji,lekaru,sam kupio bar pet mantila,jer zena jednostavno ne dobija.A,da li mislite da mozda treba da se peru posle svake smene? TREBA I MORA.

  • Mara

    10:49 // 25. 3. 2019.

    Bruka što se tiče medicinsko osoblja u bolnicama Što se tiče po ambulantna i domovima zdravlja njima i ne trebaju rade mnogo težak posao :()

  • Tuzne Vesti

    08:45 // 25. 3. 2019.

    Jao tuznih li vesti

  • Soping

    09:36 // 25. 3. 2019.

    Ako je garderoba iz donacija sta je sa pravim lekovima koje nemamo pa lecimo lekovima za lecenje posle setnje zbog sopinga, soping lekovima.

  • Nislija86

    09:16 // 25. 3. 2019.

    godina radim i KC u Nisu i nikada nisam dobio uniformu od firme. i klompe i uniforme sami kupujemo.

  • Bulevarka

    10:30 // 25. 3. 2019.

    Niski Dom Zdravlja u zadnjih nekoliko godina dao je vec tri kompleta uniformi i klompi svojim radnicima dok kolege iz KC nisu dobile ni jednu, imam ih mnogo na hirurgiji i zato znam. Bolje uprava KC da se zapita gde idu te pare i kome jer radnici sigurno uniforme ne dobijaju preko deset godina.

  • Toni

    12:01 // 25. 3. 2019.

    Lepo rekli iz KC da nabavljaju radna odela. Za službu obezbeđenja da,i treba. I uniforme za zaposlene na po nekoj klinici bliskoj direktoru.

  • Medicinska sestra

    15:37 // 25. 3. 2019.

    Trideset god.radim u Kliničkom centru.Uniformu sam dobila dva puta,klompe nikad.Sramota.

  • Đuro Daničić

    16:09 // 26. 3. 2019.

    Preko 20 godina radim, dva puta sam dobio gornji deo. Zadnjih 10-ništa.Bitno je da čovek koji sebe zove tigrom priča kako je stanje idealno. Što nema ko da radi, sestre beže u Nemačku - to je nebitno. Zameniće nas sestre koje završe med. školu za 6 meseci.

  • Soniq

    08:35 // 25. 3. 2019.

    Desavaju se tri stvari
    1. Poslodavac ne kupi
    2. Poslodavac kupi ali lose i nekvalitetne pa doktori kupe svoje
    3. Dobiju poklon od farmaceutskih kompanija

    Ono sto je mozda manje poznato su stetoskopi. Manje-vise svi koji koriste stetoskope u radu kupuju svoje, jer su oni koje KC uzima nekvalitetni i losi.

  • Predrag

    11:35 // 25. 3. 2019.

    Pre par meseci sam se zatekao ispred ulaza hitne pomoći. Nikada gore mišljenje nisam imao o našoj zemlji nego tad gledajući kako osoblje proba i kupuje uniforme iz kombija na parkingu. Na kakve se sve gluposti troše budzetska sredstva a na osnovnim stvarima se štedi...

  • Aca

    11:46 // 25. 3. 2019.

    KC Nis je davao neka radna odela uglavnom pomocnim nekvalifikovanim radnicima i ponesto sestrama. Lekari skoro sigurno poodavno nisu dobili uniforme a o radnoj obuci da ne pricamo. To je steta jer bi time vizuelni identitet ustanove bio mnogo veci, ovako nosi ko sta dohvati

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: