Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 24. 3. 2021.

Na jugu Srbije obeležen Dan sećanja na žrtve NATO agresije

Godišnjica bombardovanja - Vranje 22 godine od početka bombardovanja; foto: Grad Vranje

Polaganjem venaca i pomenom za nastradale u Nišu, Leskovcu, Vlasotincu, Medveđi, Vranju, Prokuplju, Pirotu i Surdulici obeležen je 24. mart, Dan sećanja na stradale u NATO agresiji. Od početka bombardovanja koje je trajalo 78 dana prošle su 22 godine, a cveće i vence na spomen-obeležja u gradovima na jugu Srbije su, osim porodica poginulih, položile i gradske i opštinske, delegacije vojske i policije i udruženja građana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Čudesni dribling

    16:31 // 24. 3. 2021.

    NATO bombardovanje je zločin. Zločin sa strane NATO i onih koji su provocirali tu intervenciju. Najveća tragedija je to što je preCednik prijatelj zločincima a njegovi prirepci, kao osuđuju zločin!

    • TuRb●BOT

      16:54 // 24. 3. 2021.

      Vala, svaka ti je ko Njegoseva Cudesni !

    • qgo

      18:19 // 24. 3. 2021.

      Otisao sam na Kosovo kao dobrovoljac bez poziva. Ratne dnevnice za april nisam hteo da uzmem i zbog toga imao problema. Dnevnice za maj sam uzeo i uplatio anonimno kao pomoc porodici poginulog policajca koji je bio brat moje koleginice. A ona je potpisala podrsku AV na izborima dok se on grlio sa Srederom, Klintonom i Blerom. Sa njom vise ne govorim a njoj nije jasno zasto. Nadam se da vama jeste.

  • Milan

    16:52 // 24. 3. 2021.

    U prvi rat smo na svojoj strani imali rusiju, ameriku, englesku, francusku ..., u drugom ratu isto. Samo 45 god od zavrsetka drugog rata svi ti saveznici su bili protiv nas. I dacic danas izjavi milosevic im je bio izgovor, oni bi nas i bez njega bombardovali! A sto je najgore vecina naroda veruje u to a niko da se zapita kako smo i zbog koga preko noci postali najveci svetski negativac i zlocinac

  • TuRb●BOT

    16:59 // 24. 3. 2021.

    Nikada vam necemo zaboraviti !!! Zna srpski narod dobro ko su mu neprijatelji.

    • USAF

      10:37 // 25. 3. 2021.

      To znaci da su vama Srbima neprijatelji sve demokratske i razvijene drzave!Pitam se samo sta trazite u D,A,CH,F,GB..?Da se JA pitam-zabranio bih ulaz u NATO drzavama svima sa srpskim pasosem!

  • Ilić

    17:21 // 24. 3. 2021.

    Učestvovao sam u svim protestima protiv Miloševića i njegove bande.
    22 god kasnije, kada sagledam šta je zapad radio širom sveta, ne bih se usudio da krivicu svaljujem na njega. Pogotovo ako uzmem u obzir da je tragedija oko našeg Kosova mnogo starija od Miloševića.
    Greške su pravljene skoro 200 god,a Milošević je bio nesposoban da nas izvuče bez bombi.
    Da se nikada ne zaboravi i ne vrati

    • qgo

      18:26 // 24. 3. 2021.

      NIje Milošević kriv vec je zasluzan za sve to sto se dogodilo. Ziveo je u Americi a onda se vratio i, gle cuda, postao predsednik. Nekom jos uvek nije jasno za koga je on radio? Osnovno pravilo istorije je: pogledaj ko je imao koristi od necije politike i delovanja i znaces za koga je radio. Gde god je on branio Srbe, Srba vise nema. Saberite 2 i 2.

  • Jonca

    17:41 // 24. 3. 2021.

    Vladali su tada,provocirali bombardovanje,kada videli gusto,dali su Kosovo.Vladaju i danas,osudjuju bombardovanje,pomen daju zrtvama,a oni su ih suludom politikom busajuci se u grudi protiv celog sveta ubili.Tada su ratovali sa njima,danas su veliki prijatelji,braca i Jos uvek nas zaludjuju da je Kosovo nase,iako tamo nesmemo ni da pridjemo,za svaki ulazak moramo da tražimo dozvolu.Slava zrtvama.

  • Smuk

    18:41 // 24. 3. 2021.

    "Da se ne zaboravi" ! Da se ne zaboravi da je zbog nečije sulude "politike" i očuvanja svog položaja i svoje vladavine NAROD patio,ginuo i gladovao ! Da se ne zaboravi ko je sve učestvovao u toj zlokobnoj "igri" /po narod/ i ko je još u "igri" očuvanja režima koji ne misli dobro svom narodu ! A narod , kao narod ... zaboravlja! Pamte unesrećene porodice, invalida rata i oni koji su ratovali!

  • Оскар Питагор

    20:07 // 24. 3. 2021.

    Након пораза Швабе законом забранили рад фашистичких партија. Чланство процесуирано.И данас одговарате ако јавно промовишете фашизам
    Да су у Србији забрнили рад СРС, СПС, ЈУЛ и ССЈ - данас би обична деца имала будућност. И да је руководство процесуирано а чланство изгурано са државних јасла. Те су партије увеле државу у рат са целим светом, донеле радијацију и гомилу ковчега широм Балкана.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: