Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 21. 12. 2019.

| Društvo

Na jugu u nedelju ponovo pregledi bez zdravstvene knjižice

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
pregledi
Nakon pregleda dobiće izveštaj lekara, a ako je potrebno uputiće ih na dalju dijagnostiku i lečenje; foto: Klinički centar Niš

I ovog meseca će građani bez zdravstvene knjižice u Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu i Prokuplju moći da provere svoje zdravlje, a akcija preventivnih pregleda se organizuje u nedelju, 22. decembra od 8 do 16 sati i lekari će obavljati kardiološke preglede, ultrazvuk abdomena i tumor markere.

U Nišu će građani preglede moći da obave u Kliničkom centru i Domu zdravlja. U specijalističkim ambulantama Klinike za kardiovaskularne bolesti koja je u starom KC, kardiolozi će raditi EKG preglede srca i meriti visinu krvnog pritiska.

Žene će u zgradi Centra za nuklearnu medicinu moći da daju krv na analizu na tumor marker jajnika, kažu u KC, a u Centru za radiologiju koji se nalazi u novoj zgradi će pacijenti moći da urade ultrazvučni pregled abdomena.

EKG i kardiološki pregledi obavljaće se i u niškom Domu zdravlja.

Preventivni pregled krvnog pritiska obavljaće se u centralnom holu, a EKG i kardiološki (internistički) pregled na Odeljenju interne medicine koje se nalazi u prizemlju Doma zdravlja Niš - dodaju u DZ.


Preventivni pregledi i u Leskovcu i okolnim domovima zdravlja

I u Leskovcu će u nedelju od 8 do 16 sati građani moći da obave ove preglede. Ultrazvuk abdomena lekari će raditi u Službi radiologije i kabinetu za endoskopiju Opšte bolnice Leskovac, a EKG i merenje krvnog pritiska u specijalističkim ambulantama u Domu zdravlja.

Tumor markere obavljaće u Službi laboratorije Opšte bolnice Leskovac.

Takođe, ultrazvuk abdomena i kardiološki pregledi - EKG i merenje krvnog pritiska će se obavljati i u domovima zdravlja i to: Dom zdravlja Leskovac, Dom zdravlja Lebane i ambulanta Bošnjace, Dom zdravlja Bojnik, Dom zdravlja Vlasotince, Dom zdravlja Medveđa - najavljuju.


Isti pregledi i u Vranju, Pirotu i Prokuplju

Preventivni pregledi besplatni za sve, pa i one bez zdravstvene knjižice, u istom periodu održaće se i u Vranju, Pirotu i Prokuplju.

U Vranju će se ultrazvuk abdomena raditi u Radiološkoj službi Bolnice, kardiološki pregledi u Internističkoj službi Doma zdravlja, a tumor markeri u Laboratoriji vranjske Bolnice.

Sve pomenute preglede moći će da obave i Piroćanci u Opštoj bolnici.

Pozivamo građane bez zdravstvenog osiguranja da se odazovu u što većem broju. Građani koji su ranije obavili ove preglede molimo da pruže priliku ostalim građanima - poručuju iz pirotske Bolnice.

Moći će da se pregledaju i građani Topličkog okruga, a lekari će raditi u Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju.

U slučaju potrebe uradiće se i terapijsko zbrinjavanje od strane lekara koji će biti angažovani - dodaju u Prokuplju.

Napominju da ukoliko pacijenti žele da urade ultrazvuk abdomena ne uzimaju hranu posle 18 sati danas. Iz ove ustanove naglašavaju da za pregled nije potreban uput ni zdravstvena knjižica i pozivaju sve koji mogu da toga dana provere svoje zdravstveno stanje.

Lekari poručuju da će nakon obavljenih preventivnih pregleda na jugu Srbije svaki pacijent dobiti izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jeremija

    00:00 // 23. 12. 2019.

    Ovo je zamajavanje naroda i maltretiranje osoblja. U KC NIŠ raditi EKG i meriti pritisak!? Aman, ljudi... To se radi u domu zdravlja. U najelitnijem kliničkom centru u jugoistočnoj Srbiji? Ljudi spašavaju živote radeći bez obzira što nemaju materijala, vi ih terate da mere pritisak? Bruka.... Politika je jača od medicine

  • Prcko

    01:48 // 22. 12. 2019.

    S obzirom da se redovnim putem prolazi kroz pakao da bi se doslo do lekara i pregleda, mozda treba iskoristiti priliku kome je neophodno...

  • Mara

    21:13 // 21. 12. 2019.

    Da da i pregledaju te statisti sramota

    • Nišlija Iz Čalija

      16:29 // 22. 12. 2019.

      Statisti ili stažisti?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: