Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 19. 1. 2021.

| Društvo

Na jugu za Časni krst plivaju u Nišu, Svrljigu, Kuršumiji, Vladičinom Hanu i na Vlasinskom jezeru

Autor:J .C. M. i A. K.Izvor:Južne vesti
Bogojavljenje
Plivanje i u Svrljigu i u Surdulici počinje u podne; foto: A. Kostić

Bogojavljensko plivanje ove godine će na jugu Srbije biti održano na 5 mesta - i to na bazenima u Svrljigu, Nišu, Vladičnom Hanu i Kuršumliji, dok će Surduličani plivati na Vlasinskom jezeru. S druge strane, zbog situacije sa pandemijom kovida, od plivanja za Časni krst odustalo se u Vlasotincu, Pirotu, Prokuplju, Medveđi i drugim mestima na kojima se ova tradicionalna trka održavala prethodnih godina.

Bez publike i svečanih strojeva, 19 takmičara plivaće na bazenu "Čair" za Bogojavljenski krst, navode iz Opštine Medijana. Kažu da najstariji plivač ima 74 godine, dok je najmlađi takmičar 19-godišnjak.

Svrljižani neće prekidati tradiciju, pa će oni najhrabriji i ove godine, nakon liturgije i obaveznog lekarskog pregleda, zaplivati u podne na kompleksu svrljiških bazena. Zbog poštovanja epidemioloških mera, plivanje će se ovoga puta održati bez publike.

Takođe u podne, Surduličani će takođe plivati za Časni krst, najboljem će pripasti zlatnik, a deo sredstava biće doniran za završetak oslikavanja crkve Svetog Đorđa.

U Surdulici će, uz poštovanje svih mera, publika moći da prati bogojavljensku trku na Vlasinskom jezeru, gde će najbržeg darivati zlatnikom Sportski savez.

Plivaće se za Časni krst i u Kuršumliji na gradskom bazenu.

Za razliku od njih, u Prokuplju su otkazali plivanje, a nagrada za najbržeg plivača ove godine će pripasti prvorođenoj bebi u prokupačkoj zdravstvenoj ustanovi koja se rodi na današnji dan. Zbog pademije su odustali od Bogojavljanskog plivanja i u Vlasotincu, Pirotu i drugim mestima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudesni dribling

    12:47 // 19. 1. 2021.

    Da ste malo poranili, mogli ste da plivate u bujicama!

  • Mara

    11:18 // 19. 1. 2021.

    Svaka cast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: