Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 26. 7. 2018.

| Društvo

Na kampu Crvenog krsta u Gadžinom Hanu učestvovalo 60 mladih

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Prva-pomoc;-foto:-Crveni-krst-Gadzin-Han
Učili prvu pomoć i družili se u kampu koji je organizovao Crveni krst; foto: Crveni krst Gadžin Han

Crvenokrstaši iz 15 organizacija učili su od profesionalaca prvu pomoć, kako se boriti protiv trgovine ljudima, a slušali su i predavanja o humanitarnom pravu, promociji humanih vrednosti, zaraznim i bolestima zavisnosti, ekologiji, zaštiti od požara i dobrovoljnom davanju krvi, na Međunarnom kampu Crvenog krsta koji je održan u Gadžinom Hanu.

Psiholozi Osnovne škole “Vitko i Sveta” i lekari Doma zdravlja iz Gadžinog Hana, kao i edukovani volonteri Crvenog krsta iz iz Bujanovca, Vlasotinca, Leposavića, Pirota, Ćićevca i Gadžinog Hana, kako kažu organizatori, prenosili su svoja znanja kamperima. Letnji-kamp;-foto:-Crveni-krst-Gadžin-Han Učili prvu pomoć i družili se u kampu koji je organizovao Crveni krst; foto: Crveni krst Gadžin Han

Osim predavanja, dodaju, polaznici su slobodno vreme provodili na igraonicama, bavili su se sportom, takmičili u pevanju karaoka, nadmetali u kvizu znanja, igrama bez granica, šetali i posetili fudbalsku utakmicu.

Učesnici kampa bili su smešteni u prostorijama Osnovne škole "Vitko i Sveta" u Gadžinom Hanu. Polaznici kampa bili su podmlatkari i omladinci organizacija Crvenog krsta iz Bele Palanke, Bujanovca, Vlasotinca, Gračanice, Doljevca, Kostinbroda (Bugarska), Kosovog Polja, Kosovske Mitrovice, Leposavića, Majdanpeka, Novog Brda, Pirota, Svilajnca, Ćićevca i Gadžinog Hana - navode organizatori. Ucesnici-kampa;-foto:-Crveni-krst-Gadžin-Han Učili prvu pomoć i družili se u kampu koji je organizovao Crveni krst; foto: Crveni krst Gadžin Han

60 mladih crvenokrstaša iz 15 organizacija je ove godine nedelju dana provelo na 24. Letnjem kampu Crvenog krsta, kažu organizatori, koji je ove godine održan pod sloganom "Istina pre svega". Kamp je inače po drugi put održan na međunarodnom nivou, a o učesnicima je brinulo 20 volontera, predavača i profesionalaca iz Crvenog krsta u Gadžinom Hanu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: