Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 7. 9. 2012.

| Društvo

Na letovima ušteđeno preko 75 hiljada evra

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-montenegro.jpg

Radni tim za niški aerodrom novim obračunavanjem letova Montenegro Erlajnsa uspeo je u julu mesecu da uštedi 78.600 evra koji su ostali u gradskoj kasi.

Novi ugovor sa Montenegro Erlajnsom trebalo bi da bude potpisan do kraja oktobra, a prema rečima vođe Radnog tima Dragana Bugarinovića efekti formiranja ovakve grupe stručnih ljudi su već vidljivi.

- Grad je ranije plaćao 40 nepopunjenih mesta, a u obračun su ulazili samo putnici koji nastavljaju let iz Podgorice prema drugim destinacijama. Putnici koji su leteli samo do Podgorice nisu ulazili u obračun. Tako da su oni tretirani kao da ih nema – kaže Bugarinović.

Radni tim je sa Montenegro Erlajnsom od 1. jula dogovorio novu šemu obračuna koja podrazumeva i putnike koji lete samo do Podgorice, pri čemu je, kako je saopštio gradonačelnik Zoran Perišić, u julu mesecu ušteđeno 78.600 evra.

Linija do Podgorice beleži porast broja putnika koji je za 20 odsto veći nego prošle godine u ovo vreme.

Predložen je produžetak ugovora, a do kraja zimskog reda letenja, kako kaže Bugarinović,  pripremiće se i studija opravdanosti koja će omogućiti i davanje šanse drugim prevoznicima. bugarinović Dragan Bugarinović

- Samo linija do Podgorice nije dovoljna. Ona je i bila predviđena kao jedna prva faza u razvoju avio saobraćaja – rekao je Bugarinović.

Za sada je izvesno da će od aprila sa niškog aerodroma biti uspostavljena avio linija do Trsta, a zainteresovanost za letove iz Niša pokazali su i Slovaci kojima je vrlo interesantna linija Bratislava - Venecija - Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija

    11:57 // 10. 9. 2012.

    Te pare odmah prosledite Radnickom...

  • Moca

    07:00 // 8. 9. 2012.

    Kako se toga nisu setili bivsi gradonacelnik i njegova svita? A mozda im je bas tako odgovaralo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: