Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 2. 7. 2020.

| Društvo

Na mestu nekadašnjeg stadiona otvoren kupališni kompleks u Žitorađi

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
bazen
Danas otvoren bazen u Žitorađi; Foto: Privatna arhiva

Na površini od preko 14.000 kvadrata, od čega je pod objektima oko 1.600 kvadrata i sa utrošenih 171, 5 miliona dinara za izgradnju čitavog kupališnog kompleksa, u Žitorađi je otvoren gradski bazen sa kompletnim pratećim sadržajem, prvi ovakve vrste u ovoj opštini ali i čitavom Topličkom okrugu.

Pored bazena, u sklopu kupališta je niz pratećih objekata, poput tobogana, restorana, tuševa, postavljene su ležaljke, baldahini, suncobrani, tako da će posetiocima biti omogućeno kompletno uživanje tokom dana.

Kapacitet bazena je oko 1.000 kupača, biće otvoren od 10 do 19 sati, a prvog dana ulaz je slobodan, dok će se tokom dana znati i konačna cena karte, za koju je bilo reči da će biti 260 za odrasle i 180 za decu. otvar 1 Bazen otvorili predstavnici crkve i opštinske vlasti; Foto: Privatna arhiva

Upravni odbor će tokom dana usvojiti odluku i tada ćemo imati konačnu informaciju jer je bilo reči da će cena biti 260 i 180 dinara, ali je odlučeno da zainteresovanim kupačima ponudimo i niz pogodnosti, poput poludnevne karte, olakšice za odlične đake. O svemu ćemo znati do kraja dana, šta je od predloga usvojeno, a šta ne – rekao je Milan Radojković, direktor Sportskog centra u čijoj je nadležnosti novoizgrađeni bazen.

U okviru kompleksa se nalaze jedan veliki, poluolimpijski bazen 15x30 metara i nekoliko manjih, a izgrađen je u centru Žitorađe na mestu gde je do tada bio stadion fudbalskog kluba.

Jedini zainteresovani izvođači po ranije raspisanom konkursu od strane Ministarstva za omladinu i sport, koje je za ovu namenu izdvojilo 123 miliona dinara, su firme “Sloga Construction” iz Kragujevca i “Dijagonala” iz Novog Sada i one su čitav posao završile za nešto više od 180 radnih dana, koliko je i bilo predviđeno projektom. baz2 Bazen opremljen szolicama i pratećom opremom; Foto: Privatna arhiva

Nadležni u opštini naglašavaju da su zbog pandemije korona virusa propisane sve mere zdravstvene zaštite, da se voda kontroliše po zakonu i od strane nadležnih službi, te da su kupači potpuno bezbedni, ali da se moraju pridržavati donetih mera, a pre svega fizičke distance.

Podsetimo, protiv rušenja tek renoviranog stadiona i izgradnje bazena pisana je i peticija koja nije naišla na bilo kakvu reakciju lokalne vlasti, a nije bilo ni najavljenog protesta koje su pojedini Žitorađani najavljivali zbog rušenja stadiona i izgradnje bazena.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna

    00:02 // 28. 7. 2020.

    Ali zasto je tolilo skup ulaz na bazen, 260din, i dodatno jos 100din za lezaljke. I dok platimo pice ili sladoled za osvezenje, i gorivo do Zitoradje, za dve osobe izadje ukupno 50€. A pola Zitoradje ulazi "na vezu"...

  • nisliski mohikanac

    17:05 // 2. 7. 2020.

    u pravo vreme......

  • Velimir Donji Krcmir

    15:57 // 2. 7. 2020.

    Ako je osvestan, onda nema problema !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: