Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 10. 9. 2020.

| Društvo

Na mestu započetog mobilijara u Knjaževačkoj ostala rupa, u Opštini kažu biće zatrpana i postavljen novi

Autor:N.MitićIzvor:Južne vesti
rupa zelenilo
Krenuli, pa odustali; foto: čitalac

Iako je u Knjaževačkoj ulici u Nišu izgradnja mobilijara za decu počela pre 3 meseca, radovi nisu stigli do kraja već je sada na tom mestu rupa, jer su radnici razbili ivičnjake i beton, svedoče građani preko aplikacije “Prijavi problem”. Iz Opštine Pantelej obrazlažu da na tom zemljištu nije moguće postaviti ugovoreni mobilijar zbog kvadrature koju on zauzima, kao i da će rupu na tom mestu sanirati i na tom mestu izgraditi manji.

Sa radovima ispred zgrada 167, 169 i 171 u Knjaževačkoj ulici se po rečima građana počelo pre 3 meseca kada je prostor za mobilijar oivičen, a nakon toga i porušen.

Zatekli smo radnike kako sve ruše, razbijaju beton i uklanjaju ivičnjake. Na naše pitanje zašto to rade, oni su odgovorili da je iz Opštine neko tražio da tu ne bude igralište i da sele ivičnjake na neku drugu lokaciju - prepričava jedan od stanara.

Da je na prostoru ispred zgrada koje je bilo planirano za izgradnju mobilijara nekada bilo zelenilo sa klackalicom i polomljenom ljuljaškom, pišu stanari, koji su očekivali da će izgradnjom mobilijara deca dobiti i više sadržaja za igru.

Zasto su uopšte nešto počinjali? Neka bar sada zatrpaju tu rupu, a ne da nam deca upadaju tu. Radovali su se svi igralištu. Katastrofa - pišu građani.

Potvrda da stoje iza odluke da se delovi nedovršenog mobilijara u Knjaževačkoj poruše i da se novi izgradi na drugoj lokaciji - u Studeničku ulicu, stiže iz kabineta predsednice Panteleja, odakle se zbog ove odluke pozivaju na Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta.

Za postavljanje mobilijara, potreban je prostor koji je jedinstven i prazan, pa je tako odmerena i oivičena površina na koju je prvobitno planirano postavljanje mobilijara. Medutim, deo površine koja je oivičena je gradsko građevinsko zemljište na koje nije moguće postaviti mobilijar. Zbog kvadrature prostora koji zauzima mobilijar, koji smo ugovorili, bili smo prinudjeni da promenimo lokaciju - kažu iz Panteleja.

Rupu koja je nastala na mestu na kome je trebalo da bude mobilijar, dodaju iz Opštine, saniraće u najskorije vreme nasipanjem zemlje i biće uređena kao travnata površina, kao i da će kasnije tu napraviti manji mobilijar.

Opština će učiniti sve da se na predmetnoj lokaciji postavi mobilijar manjeg gabarita kako bi se uklopio u raspoloživu prostornu celinu i zadovoljile sagledane potrebe stanara tih zgrada - obećavaju iz kabineta predsednice.

Dok stanari čekaju novi, ali manji mobilijar, kako kažu, na prostoru ispred zgrada ostaje im samo rupa.

A, na rupe, koje su svuda i u svemu oko nas, smo naviknuti - zaključuje jedan od stanara.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mari

    09:37 // 14. 9. 2020.

    Ta rupa je samo deo problema u ovom dvorištu.
    Danju nije bezbedno za decu, noću se sakupljaju raznorazni pijanci, nark..., divljaci zbog kojih stanari ne mogu da spavaju. Policija i komunalci ne reaguju... Trafika koja je u dvorištu prodaje alkohol celu noć, zatvoriti zauvek... Nisstan vršio iskopavanje zbog rešavanja problema sa vodom - ostavili kamene ploče po celom dvorištu... Sramota

  • Dzamutka

    20:26 // 10. 9. 2020.

    "Kaze jedan gradjanin", a u nastavku, glasac sns-a ! Ste se nama zalis, nije tebi stalo do dece, zali se Drvaru, sto te obmanuo !

    • mari

      09:39 // 14. 9. 2020.

      bese nekada neka kampanja - ZA NAŠU DECU...CCCCC

  • Blejim

    17:01 // 10. 9. 2020.

    Ma, cujte, tu nikad ljudsko igraliste nije bilo niti moze da bude! Neki dziber uporno baca staklenu ambalazu sa terase, travnjak i beton su prepuni stakla. Smeta mu sto deca vicu pod prozorom. Osim toga, ni jedne kante nema, djubre do guse! Nekada bile, sklonjene, nikada zamenjene. A mozete i da polomite noge na izakanom trotoaru oko zgrada, tuzite grad i opstinu i zaradite masne pare.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: