Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 17. 10. 2022.

| Društvo

Na modnoj reviji prikupljeno 220.000 dinara za kupovinu reanimacionog stola za bebe

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
revija 1 (1)
Održana humanitarna mofna revija; foto: Privatna arhiva

“Veče puno emocija” - tako su opisali modnu reviju održanu u subotu u Oficirskom domu na kojoj je prikupljeno 220.000 dinara za kupovinu reanimacionog stola za bebe za intenzivnu negu Odeljenja za neonatologiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra. Ovo je samo početak humanitarne akcije a prikupljanje sredstava nastavlja se preko sajta donacije.rs.

Modna revija bila je posvećena manekenki Jeleni Trašević Ranđelović iz Niša koja je prošle godine preminula od tumora pluća osam dana nakon porođaja. Jelenina ćerka Ksenija, rođena u sedmom mesecu, jedna je od 700 preveremeno rođenih beba na ovoj klinici i isto toliko spašenih. revija 2 (1) foto: Privatna arhiva

Oko 200 Nišlija prisustvovalo je ovom događaju, za koji organizatori kažu da nije bio običan događaj već veče prepuno emocija.

Organizovanje modne revije inicirale su Jelenine kolege iz sveta mode i najvećim delom su na njoj učestvovali oni koji su sa njom radili, na prvom mestu koleginica Zlata Reža, koja je te večeri ponela samo neke od modela čuvenih kreatora, učesnika na reviji. Najemotivniji deo večeri bila je revija Amele Radan koja je sa Jelenom sarađivala tokom čitave njene karijere i koja je za ovu priliku donela i neke od poslednjih modela koje je Jelena nosila - kažu organizatori.

revija 6 (1) foto: Privatna arhivaOsim što su prikazali modele, organizatori su neke modele poklonili u humanitarne svrhe pa je nakon revije održana aukcija. Te večeri prodate su dve haljine i prikupljeno je 220.000 dinara a ostale se mogu licitirati na sajtu donacije.rs. Na taj način svi zainteresovani moći će da pomognu bebama koje se bore za život ali i njihovim porodicama.

Prema rečima organizatora i Jelenine porodice ovo je samo početak humanitarnih aktivnosti koje nameravaju da organizuju u njenu čast. U narednom periodu planiraju da otvore fondaciju koja će nositi Jelenino ime koja će pomagati odeljenjima bolnica koje se bore za život i zdravlje dece, a jedno od njih je i odeljenje u niškoj bolnici.

revija 11 (1) foto: Privatna arhiva

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    23:15 // 17. 10. 2022.

    Predivna akcija, ali samo 220.000 dinara :( To nije ni 2000evra, a koliko kosta 1 inkubator?!! Iznajmljivanje vencanice za svadbu neki placaju i po 800 i 1000 evra za 1 dan u zivotu, a kada treba da se donira za zivot tamo neke dece, vecina ima “druge troskove”. Treba nam vise solidarnosti i ovakvih akcija!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: