Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 3. 6. 2016.

| Društvo

Na narednom protestu stanari blokiraju depo “Parking-servisa”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-800x600-setnja
Neumorni stanari ponovo u protestnoj šetnji; foto: JV

Zato što smatraju da “Parking-servis” krši Ustav i žele da saznaju ko i kako određuje cenu odnošenja vozila, niško Udruženje stanara u četvrtak u 17 sati krenuće u novu protestnu šetnju do depoa ovog preduzeća gde će nakratko fizički blokirati kretanje “pauk-vozila”.

Kako kažu iz Udruženja stanara, “Parking-servis” deluje protivustavno, jer “Ustav propisuje da je dozvoljeno sve što zakonom nije zabranjeno”, dok ovo preduzeće "ima drugačije tumačenje".

Zakonima se propisuje šta je zabranjeno. Drugim rečima - ako nema nikakvog znaka, dozvoljeno je parkiranje. Njihov stav, međutim, jeste da gde nema znaka za dozvoljeno parkiranje, onda je zabranjeno. Naše pitanje je - zašto se onda uopšte stavljaju znaci za zabranjeno parkiranje ako je tako - kaže profesor Đokica Jovanović iz ovog udruženja.

Zato, kako kažu, ne pokušavaju da spreče sprovođenje zakona, već naprotiv - da nateraju ovo preduzeće da poštuje zakone i Ustav ove zemlje.

Pauk-1-JV Pratili "pauka" kroz grad i upozoravali sirenama; foto: JVSaša Kostić, predsednik Udruženja, poziva sve koji su nezadovoljni poslovanjem “Parking-servisa” da dođu u četvrtak u 17 sati u Park Svetog Save, a kolona građana će odatle krenuti ka depou. I na početku, i na kraju šetnje čelnici udruženja obratiće se okupljenima.

Osim toga što upozoravamo na kršenje Ustava, želimo da postavimo i pitanje ko i na osnovu kojih kriterijuma formira cene odnošenja vozila. Takođe, hoćemo da upozorimo i na to da naše pare od kazni idu ko zna gde i da se nenamenski troše - kaže Kostić.

On podseća i da je brojne nepravilnosti u radu “Parking-servisa” utvrdila i Državna revizorska institucija, a radom ovog preduzeća se već mesecima bavi i jedan od pododbora Udruženja.

Već su jednom protestovali ispred "Parking-servisa" i tražili su i da se oko zgrada urede parkinzi kako "pauk" ne bi odnosio automobile koje ljudi tu godinama parkiraju. 

Inače, nezadovoljni radom “Parking-servisa” i u želji da upozore sugrađane na to da dolazi “pauk”, članovi Udruženja stanara su juče pratili “pauk-vozilo” kroz grad i trubili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • јагода у супермаркету

    07:06 // 7. 6. 2016.

    Јуче,ја клијент,тј. странка,он ко је заклјучите,наиме, док ја плаћам казну паркинг сервису , баја ладно предамном у телефонском разговору завршава другом баји казну,и ко сам ја кад га питам , брате дај тај број и мени да те зовем,хаххахах, још казе плати болје него да те тузим,ееее на то сам вриштала од смеха да се орило

  • Temudzin

    09:12 // 6. 6. 2016.

    A ko njima daje za pravo da trube pored Gradske bolnice kada se zna cak i zakon nalaze da je zabranjena svaka upotreba sirena pored Bolnica.Ko sada ovde zakon krsi?

  • Anastasija

    07:15 // 6. 6. 2016.

    Dok ste opravdano zastupali gradjane zbog krsenja njihovih prava sve je bilo u redu, sada ste postali politicki aktivni sto je suprotno gradjanskoj inicijativi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: