Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 22. 5. 2015.

| Društvo

Na niškoj "TEDx" konferenciji 12 govornika

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
TEDxNis.jpg
TEDx konferencije se održavaju u 133 države

Na konferenciji "TEDxNiš" koja će u subotu 23. maja u Pozorištu lutaka biti održana 3. put naći će se 12 govornika, 2 grupe izvođača, predstavnici uspešnih kompanija i lokalnih institucija i oko 50 volontera.

Kako kažu u Organizacionom timu koji čine studenti Univerziteta u Nišu i članovi Udruženja studenata tehnike Evrope - BEST Niš, za temu ovogodišnje konferencije odabran je "Sledeći nivo".

Tim se potrudio da podigne kvalitet organizacije i ideja koje se ovim putem šire. Takođe, oni teže da unaprede svoju saradnju sa lokalnom grupom BEST iz Niša, koja se prepoznala u suštini organizovanja ovakvih događaja i značaju koji on ima za lokalnu zajednicu - kažu organizatori.

Objašnjavaju da je TED neprofitna organizacija posvećena širenju inspirativnih i jedinstvenih priča, iskustava i ideja i da zato svake godine poziva vodeće svetske mislioce i praktičare da za najviše 18 minuta podele priču svog života.

Govornici na TED konferencijama su neki od najistaknutijih ljudi iz različitih oblasti nauke, tehnike, medicine, umetnosti, dizajna...

Ova organizacija godišnje dodeljuje besplatne licence ljudima širom sveta kako bi organizovali TEDx konferencije koristeći kombinaciju TED govora i govornika iz lokalne zajednice, a one se održavaju u 133 države širom sveta.

U Nišu će to biti osnivač i organizator Međunarodnog džez festivala ,,Nišvil’’ Ivan Blagojević, kustos Narodnog muzeja u Nišu Nebojša Ozimić, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu Dragan Gajić, dramaturg, scenarista i filmski kritičar Maja Volk, osnivač firme "LegalTreck" Ivan Rašić, bloger Nebojša Radivojević, osnivač škole joge u Nišu Nataša Nikolić, Ivan Ćosić koji uspešno radi u kreativno-marketinškoj industriji, Ana Živković, dobitnica statusa "Microsoft" inovativnog edukatora eksperta.

Kao pobednik Konkursa za novu ideju, na TEDxNiš konferenciji govoriće i Aleksa Živković, poznatiji svima kao "pirotski potrčko" koji pomaže starijim sugrađanima.

U pauzi između govora publika će imati priliku da uživa u nastupu Romine Herodek, više puta nagrađivane gimnastičarke koja se odnedavno uspešno bavi i šoudensom, kao i umetničke grupe ,,Naslikam ti facu i telo'' koja će nastupiti sa plesačima plesnog kluba ,,Revolution''.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata

    13:47 // 23. 5. 2015.

    Ali zar Nebojša Ozimić?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: