Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 26. 2. 2022.

| Društvo

Na niškom Bulevaru posađena stabla javora u znak sećanja na heroje sa Košara

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
bulevar
Posađena su stabla u znak sećanja na borce i poginule u borbama za odbranu 1999. godine; foto: Grad Niš

Na inicijativu ratnih vojnih veterana 63. padobranske brigade posađena su stabla javora na niškom Bulevaru heroja sa Košara, a u znak sećanja na borce i poginule u borbama za odbranu 1999. godine. U narednom periodu, kako piše na sajtu Grada, biće posađeno još 108 sadnica.

Komandant Kopnene vojske Srbije general potpukovnik Milosav Simović i vrh niške vlasti zajedno su zasadili drvo javora na niškom Bulevaru, a stabla je obezbedila JKP Mediana. bulevar Inicijativa ratnih vojnih veterana; foto: Grad Niš

Vršilac dužnosti tog preduzeća Ivan Mihajlović je rekao da je akcija sadnje drveća samo jedan deo uređenja Bulevara heroja sa Košara i da će se ona nastaviti, a u planu je da taj prostor dobije još simboličnih 108 stabala.

Na Bulevaru heroja sa Košara, koji je s pravom tako nazvan, biće posađeno 108 stabala. Na svakom stablu biće po jedno ime palog borca sa Košara. Svaka ovakva akcija je podsećanje na heroje i radujemo se pohvalama da smo jedan od retkih gradova u Srbiji koji neguje i čuva sećanje na borce i poginule za slobodu na Košarama - rekla je gradonačelnica Niša.

Podsetimo, bitka na Košarama počela je 9. aprila 1999. godine i, po svedočenju preživelih, jedna je od najkrvavijih bitaka u tom ratu u kojoj je život izgubilo 108 mladića, prosečne starosti 25 godina, a ukupno se borilo njih 1.357.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stara srpska izreka

    15:59 // 27. 2. 2022.

    U ratu političari daju topove,bogati hranu,a siromašni decu...kada se rat završi,političari uzmu svoje topove,bogati imaju još više hrane,a siromašni traže grobove svoje dece.Tužno a istinito.

  • Sekirče Sotirče

    06:27 // 27. 2. 2022.

    Sprema se neviđena seča stabala za novi akva park! Da li je već odrađena? napreDNO

    • Lupetalo

      13:03 // 27. 2. 2022.

      Samo te pitam, gde si video stabla na lokaciji akva parka?Tek da napišeš nesto, i lupiš ko mače od tavan, a pojma nemaš gde će se graditi isti!

  • MilosNis

    02:33 // 27. 2. 2022.

    Kad se nisam srusio sa stolice. Ja sam ovaj predlog za sadnju 108 crvenih javorova i postavljanjem plocica sa imenima momaka stradalih na Kosarama u emailu od 9 Aprila 2021god prosledio redakciji juznih vesti.
    Odkud sad to ideja vlasti? Oni su zasluzni za secu a ne za sadnju. Ne tazim nikakvu zahvalnost ili priznanje ali nedam da se mojom idejom kiti radikalska vlast.

    • Cirkus Sotirko nastupa

      12:30 // 27. 2. 2022.

      Artisti iz cirkusa prate Južne vesti i pronalaze šta da rade, jer pojma nemaju šta se dešava u kasabi i u narodu - pešice ne idu, prodavnice posećuju online..

    • VukiVuk

      14:32 // 27. 2. 2022.

      Svaka ti čast na ideji !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: