Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 14. 5. 2015.

| Društvo

Na njivi u Donjoj Toponici pomoć volontera s tri kontinenta

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
voloneri-traktor
Neki od volontera su se baš u Donjoj Toponici prvi put vozili u traktorskoj prikolici

Da urede svoje selo, prostor oko Doma kulture i bave se poljoprivredom mladima u Donjoj Toponici od 17. do 27. maja, tokom kampa "Spring in Toponica" pomagaće devet volontera koji će u ovo niško selo doći sa tri kontinenta.

Volonteri-Toponica.jpg Na nekomo od prethodnih kampova volonteri pravili letnjikovacVećina gostiju koji će doći iz Crne Gore, Poljske, Nemačke, Amerike, Finske, Južne Koreje i Belgije prvi put će imati priliku da radi u bašti i sadi paradajz, krompir, jagode i začinsko bilje koje će na narednim kampovima njihove kolege moći da obrađuju, beru, a na kraju i okuse.

Ovo nam je prvi prolećni kamp, a ove godine ćemo uz letnji, na koji ste svi navikli, imati i jesenji. Tako ćemo sada saditi povrće i voće, poljoprivredne radove ćemo nastaviti i sa volonterima na letnjem kampu, da bismo na jesenjem sa njima pravili zimnicu - kaže Sandra Mitrović iz "Grupe Kobra".

Da iz Donje Toponice volonteri iz inostranstva uvek ponesu lepe uspomene govori činjenica da su i u ovaj kamp hteli da dođu neki koji su tu već boravili.

Bilo je takvih prijava, ali smo sada pozvali samo one koji nikad nisu dolazili, ali ćemo na letnji kamp primiti i neke stare goste koji se uvek rado vraćaju - kaže Sandra.

-Kobra "Summer in Toponica" 2013. godineSvaki volonter će na priredbama koje će redovno biti održavane i na otvorenom drugima predstaviti svoju kulturu, a za učesnike će biti organizovane i zanimljive radionice.

Ovaj međunarodni kamp "Grupa Kobra" organizuje u saradnji sa Volonterskim servisom Srbije i Mladim istraživačima Srbije.

Na prvom kampu organizovanom 2012. godine strani volonteri su uređivali javne parcele, 2013. pravili trim-stazu u dvorištu O.Š. „Branislav Nušić“ u Donjoj Trnavi i iscrtavali fasadu osnovne škole u Mezgraji, a na trećem kampu 2014. zadatak volontera bio je da izrade statuu u čast volonterizma posle čega su posetili Svrljig.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Svaka cast

    10:43 // 15. 5. 2015.

    Bravo mladi! A mogli bi malo da vam se pridruze i stariji umesto da bistre politiku i kukaju kako je tesko!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: