Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 10. 12. 2021.

| Društvo

Na pešačkoj stazi postavljen kiosk, iz Opštine kažu lokaciju odredio Zavod za urbanizam

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1639131017353
Kiosk je postavljen i na travi i na pešačkoj stazi; foto: T. T.

Na jednom od ulaza u Svetosavski park u Nišu postavljen je kiosk koji je delom na zelenoj površini, a delom na pešačkoj stazi, što je izazvalo negodovanje pojedinih građana. Iz Opštine Medijana kažu da je Skupština Grada usvojila dve lokacije za postavljanje kioska u ovom parku, a da je njihovu tačnu poziciju upisao Zavod za urbanizam.

To što je kiosk postavljen na trotoaru zasmetalo je pojedinim Nišlijama koji su se obratili redakciji Južnih vesti sa pitanjem da li je i ko dao dozvolu da se ova trafika stavi na ovu lokaciju. 1639131017343 Lokaciju postavljanja je upisao Zavod za urbanizam; foto. T. T.

Načelnik GO Medijana kaže da nije upoznat sa situacijom na terenu i da kiosk možda još nije pozicioniran gde treba, jer je u fazi postavljenja, ali da je plan lokacija uvojio Grad Niš.

Grad Niš je na sednici Skupštine 25. avgusta usvojio plan lokacija za kioske na površinama javne namene na teritoriji Grada Niša. U delu Bulevarskog parka je ustanovio postavljenje dva nova kioska koja nisu postojala do sada. Jedna je dijagonalno od sata, a druga lokacija je na sredini parka koja gleda na Bulevar Nemanjića - kaže Dragićević.

Na pitanje da li je dozvoljeno da se na takav način postavi kiosk kaže da je te lokacije upisao Zavod za urbanizam, a da je Opština Medijana samo sprovela nabavku za izbor firme koja će dobiti lokaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    17:02 // 12. 1. 2022.

    Sada lepo treba i svi ostali koji se bave trgovinom da lepo iskoriste i traze sve ostale parkove i setalista, Pobedinu i Kazandzijsko... pa svi po 10 trafika (jer je zakon jedanak za sve) pa da vidimo sta je cirkus. Ljudi, sta ocekujete, pogledajte ljude koji su u vlasti i njihovo znanje, zar treba da ocekujemo neku pametnu odluku

  • Gu

    23:25 // 12. 12. 2021.

    Kakve skole ovi ucili iz urbanizam??

  • Dejan B

    20:41 // 11. 12. 2021.

    Da hoće da sjašu više s našeg Bulevara.
    Ova Sotirovska se ponaša kao najgora ''pokondirena tikva''.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: