Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 6. 7. 2022.

| Društvo

Na pola puta - još 15 dana kampanje za zadružne solarne elektrane na Staroj planini

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dojkinci
Panelli bi se postavili na krovu seoskog Doma kulture u Dojkincima; foto: Elektropionir

Za 15 dana trajanja kampanje prikupljanja novca za izgradnju zadružnih solarnih elektrana u selima Temska i Dojkinci na Staroj planini, sakupljeno je nešto više od 460.000 dinara, što je 55% potrebnog novca. Do kraja kampanje ostalo je još 15 dana.

U narednih 15 dana potrebno je sakupiti još oko 380.000 dinara, a kada se novac prikupi, dva staroplaninska sela dobiće solarne elektrane, a sav sav novac od proizvodnje struje ići će za aktivnosti koje unapređuju život zajednice u tim selima.

Ukupna vrednost ovog projekta (izrada projekta, ishodovanje odobrenja za priključenje, izgradnja, troškovi brojila…) iznosi 1.680.000 dinara. Članovi i članice Elektropionira su uz pomoć donatora i iz sopstvenih sredstava već prikupili polovinu ovog iznosa, a sada nam je potrebna vaša podrška da prikupimo još 840.000 dinara, kako bi se započelo sa proizvodnjom električne energije iz solara u dva staroplaninska sela. Krenuli smo, nema više vremena za gubljenje - poručuju iz Elektropionira.

Njihova poruka je da svi građani mogu biti pokretači promene ka održivoj energiji i da to nije pozicija rezervisana isključivo za velike investitore. Veruju da energija mora biti čista i da može biti u zajedničkom vlasništvu.

Tačno 460.183 dinara je do sada sakupljeno od strane 139 donara, među kojima je i poznati muzičar Darko Rundek, a uplate su i dalje moguće na platformi Donacije.rs.

Podsetimo, kampanja je simbolično krenula 21. juna u 11:13, u prvom minuta leta, kako objašnjavaju iz Energetske zadruge, ukoliko se ovom kampanjom postigne veći iznos od traženog, preći će se i na planiranje i prikupljanje sredstava za izgradnju elektrana veće snage.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: