Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:21, 24. 1. 2022.

| Društvo

Na ponovljenom glasanju u Knez Selu većina izašlih zaokružila "da", i dalje je više birača u Nišu protiv

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Referendum - glasanje
Izlaznost u Knez Selu oko 45 odsto; foto: Opština Vlasotince

Većina glasača koja je izašla na ponovljeni referendum u Knez Selu odabrala je opciju za promenu Ustava. Mogućnost da ponovo glasa imalo je 644 stanovnika, a kako navode u Gradskoj izbornoj komisiji 219 zaokružilo je potvrdan odgovor, 65 negativan, a 2 listića bila su nevažeća. I posle glasanja na ovom biračkom mestu u Nišu ostaje da je više birača izabralo opciju "ne".

Oni koji su upisani u biračko mesto broj 33 u Nišu opet su se izjašnjavali o promenama koje se tiču pravosuđa u Ustavu, jer je prošle nedelje prilikom brojanja utvrđeno da je jedan listić bio višak.

Kako je ranije saopšteno, u Nišu je pobedila opcija “ne” sa 53,28% glasova, dok je na pitanje o ustavnim promenama potvrdno odgovorilo 45,98% izašlih građana.

Izlaznost je bila 26,02% što je u skladu sa prosečnom izlaznošću u Srbiji.

Podsetimo, Niš je uz Beograd i Novi Sad jedan od retkih gradova gde je pobedila opcija “ne” što opozicija vidi kao šansu i za eventualno dobar rezultat na parlamentarnim i predsedničkim izborima koji nas čekaju 3. aprila.

Na osnovu rešenja RIK-a, glasanje je ponovljeno na četiri biračka mesta u Trsteniku i na po jednom mestu u Nišu, Čačku, Požarevcu, Bačkoj Topoli i Petrovcu na Mlavi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:52 // 24. 1. 2022.

    Knez selo, totalno na margini desavanja, ulaganja, ogrezlo u blatu i stroci , bez investicija u infrastrukturu ! E, sto ih manje tretiraju, kao naselje, oni poslusno glasaju za lopove ! Tu su Pink, Happy i ostale lazovizije nacinile uspeh ! Sto plici dzep, sto manje vredi ono sto proizvedes u poljoprivredi, to veca podrska nenarodnoj vlasti ! Zabokrecina !

  • Ivan

    13:13 // 24. 1. 2022.

    Bilo kako bilo koliko god se trudili da na podli,jadni nacin izmanipulisete narodom sns sekta odlazi trajno a osobe koje su bile aktivne u sekti zapamtiti trajno i javno ih objaviti svuda.

  • Jonca

    12:15 // 24. 1. 2022.

    Lepo ja kažem,sva sela oko Nisa su glasaci velikog vodje,a posto ima mali milion sela to je ozbiljan broj glasača,a ako tu pridodamo i Rome,bice povuci potegni u aprilu.I cinjenica je da je sve to teska sirotinja sa teskim uslovima za zivot u tim selima,bez puteva,vode,kanalizacije,mnogi bez struje i mnogo cega,a ipak glasaju za vodju.Idealna prilika da neki psihijatar objasni ovaj fenomen

    • Smuk

      13:13 // 24. 1. 2022.

      @Jonca : To niko ne može da objasni... osim mene ! To ti je , pobratime , veza Sadiste i Mazohiste koja "odoleva" svakom zdravom razumu i koja kao takva opstaje decenijama !
      Nisam psihijatar iako sam "zreo" za psihijatra ... samo još da uzNem "Majstorsko pismo" tj. Master diplomu! Doktorat ću da upišem na SNS a kade mi je !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: