Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 29. 1. 2022.

| Društvo

Na portalu eUprave dostupno 9 elektronskih usluga građanima Babušnice

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
eUprava
9 usluga za građane Babušnice; foto: printskrin

Prijavljivanje komunalnih problema ili podnošenje predstavki komunalnoj, saobraćajnoj i inspekciji za zaštitu životne sredine, građani Babušnice ubuduće će moći da učine, saopšteno je na zvaničnom sajtu Opštine, preko portala eUprave.

Među dostupnim elektronskim uslugama su i podnošenje zahteva za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo, za naknadu za vantelesnu oplodnju, podnošenje primedbe na nacrt planskog dokumenta ili odluku o izradi planskog dokumenta u toku javnog uvida i izdavanje informacije o lokaciji.

Nove opcije dostupne su građanima uz z podršku Vlade Švajcarske kroz program Swiss PRO i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Zadovoljstvo nam je što zahvaljujući podršci Vlade Švajcarske, kroz program Swiss PRO, naši sugrađani dobijaju nove eUsluge. Obezbeđivanjem eUsluga, Babušnica se svrstava među uprave koje štede vreme i novac svojim građanima, ali im i pružaju još jednu mogućnost više da se uključe u njen rad i daju lični doprinos da naša lokalna zajednica još bolje funkcioniše - rekla je Ivana Stojičić, predsednica opštine Babušnica.

Babušnica je jedna od 35 lokalnih samouprava u Srbiji koje će ovakve usluge imati na portalu eUprave, a jedna je od prvih opština čijih se 9 novih usluga našlo na tom portalu, rekla je Maida Jusufović, službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost programa Swiss PRO.

Unapređenjem efikasnosti rada lokalne samouprave, građankama i građanima Babušnice je omogućeno da brzo i lako, bez čekanja u redovima i dodatnih troškova pristupe javnim uslugama koje su u nadležnosti lokalne samouprave i ostvare određena prava - istakla je ona

Spisak usluga i njihovo pokretanje moguće je na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Resnik

    09:40 // 31. 1. 2022.

    Nam iz Resnik je svu tuj rabotu završaval Nančin. Al otide čovek u penziju.

  • Opet za SNS

    14:01 // 30. 1. 2022.

    Ivana je preporodila Babusnicu.

    • Dabe

      19:35 // 30. 1. 2022.

      Da bre, evo vracaju se mladi, trce s diplome u nove fabrike i preduzeca da rade. Doseljavaju se iz komsijske opstine da obradjuju zarasle njive i livade. A stranci samo rezervisu, malo zvonacku banju, malo si dodju u Babusnicu da vide raskos. U bolnicu nema pijani doktori, toj proslost za nas, i ponovo radi porodiljsko kolko se dece radja. A sve to ivana belijeva i pravi i radja, nema dalje!

  • Otpor bre vise

    13:35 // 30. 1. 2022.

    Da li ce sad da nam bude cistija voda,bolji putevi,ciste ulice,prazniji kontejneri,manji racuni,bolje da rade racunari u domu zdavlja,da bude vise policije na ulicama...ma jok...samo pranje i marketing.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: