Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 19. 1. 2022.

| Društvo

Na preliminarnoj listi za subvencije za zamenu ložišta 83 Nišlija, najviše njih za prelazak na gas

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
niš
Rezultati drugog konkusa; foto: T. T.

Od ukupno 96 prijavljenih građana na preliminarnoj listi za subvencije za zamenu individualnih ložišta na drugom konkursu našlo se 83 Nišlija - 46 domaćinstva će dobiti kotlove na gas, dok su ostali konkurisali za kotlove za pelet. Ni posle drugog poziva nije utrošen sav novac i ostalo je još oko 5 miliona dinara.

Zbog slabog odziva na prvom, krajem oktobra je raspisan i drugi konkurs za subvencije u okviru projekta smanjenja zagađenja vazduha u Nišu, a na preliminarnoj listi su 83 osobe koje će dobiti 50% novca potrebnog da zamene šporete na drva i ugalj pećima na pelet ili da se priključe na mrežu gasa.

Za razliku od prošlog puta, kada je samo 19 građana konkurisalo za gas, sada je taj broj skoro tri puta veći - na listi se našlo njih 46, a za kotlove na pelet 37, dok nema prijava za priključenje na Toplanu.

Za zamenu individualnih ložišta iz budžeta Grada Niša i Ministarstva zaštite životne sredine izdvojeno je 17,6 miliona dinara, što je dovoljno za oko 200 domaćinstava, a ni nakon drugog konkursa, na kome je utrošeno 6.648.619 dinara, nije raspoređen sav novac.

Da li će biti i trećeg poziva i kada, pitanja su koja su novinari Južnih vesti poslali Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i odgovore očekujemo.

Preliminarna lista je objavljena na sajtu Grada Niša i dostupna je na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jak izbor

    16:04 // 22. 1. 2022.

    Pa naravno da nema interesovanja kad nema ni uslova, gas - nema svuda, toplana - nema svuda, ostaje samo pelet koji je otisao u tri lepe sa cenom... ne bi me cudilo ni ovi sa spiska sto su prosli da odustanu, narocito ako su prijavili da se odricu starog kotla u te svrhe...

  • Golden

    20:59 // 20. 1. 2022.

    Šta čekaju: Petar SNS, Milun Parking, Bulevarka, Zlobnik, Tajanstveni Alan? ne odgovara im ova tema?

    • Tajanstveni Alan

      22:22 // 20. 1. 2022.

      Ne zameram ti na zluradosti i ispoljavanju gluposti, vec sto me smestas u isti kos sa ovim sendvicarima ! Kad porastes, kasce ti se samo !

  • hhvghhh

    09:16 // 20. 1. 2022.

    zabraniti grejanje na ugalj pod hitno!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: