Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 23. 1. 2013.

| Društvo

Na proslavi Edikta samo odabrani

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
Hor-Sretenjskog-manastira.jpg

Spektakularnoj početnoj proslavi Milanskog edikta, na kojoj je u niškom Narodnom pozorištu 17. januara nastupio ruski hor Sretenjskog manastira, prisustvovali su samo oni sa specijalnim pozivnicama.

Osim što je ovaj događaj bio zatvoren za širu javnost, na njemu je, kažu oni koji su prisustvovali, bilo malo Nišlija.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je juče na konferenciji za novinare da su od “republičkog protokola” dobili svega stotinak mesta koja su popunjena na način predložen iz gradske službe protokola.

- Ja sam nisam imao uvid u ključ po kome su pravili redosled. Nisam mogao da predvidim da li će biti puno, a zbog bezbednosti nismo mogli da pustimo više ljudi nego što bi moglo da stane - objasnio je Perišić.

Tako su se u sali našli samo predstavnici vlasti, iako je uvek uobičajena praksa bila da se za značajne događaje ne pravi selekcija zvanica po stranačkom ključu i pozivani su i predstavnici opozicije.

Miloš Simonović, sada šef odborničke grupe Demokratske stranke a bivši gradonačelnik, tvrdi da je raniji gradski protokol uvek uključivao sve odbornike Skupštine grada koji su bili pozivani na velike manifestacije.

- Zaista nije lepo da se, u godini koju je grad Niš proglasio godinom obeležavanja Milanskog edikta i godinom tolerancije, nepozivanjem odbornika na početnu proslavu prikazuje uslovno politička netolerancija - kaže Simonović.

Gradonačelnik Perišić ovo ne smatra propustom već je to, kaže, stvar protokola, a u organizaciji proslave bilo je samo sitnih problema koji su rešavani u hodu. On je demantovao da je predsednik skupštine grada dobio pozivnicu za balkon, a da je nakon intervencije skandal izbegnut, pa je MIle Ilić, ipak, bio među zvanicama u prvim redovima, tačnije - trećem redu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Expert

    00:45 // 24. 1. 2013.

    Kakvi strucnjaci i eksperti sede u tom kabinetu zaduzeni za internet i medije, a jos uvek nisu skontali kako da naprave najprostiju promenu IP adrese.

  • Veljo R.

    22:01 // 23. 1. 2013.

    УЛАЗНИЦА ЗА ДРЖАВНИ ВРХ
    И више него јасно је да се нигде, па ни у Нишу, ни у Србији, не може купити улазница за манифестације на којима учествује државни, верски, а ваљда и остали врх.
    Али није јасно који је то протокол одредио да:
    1- Патријарх српски, чека петаестак минута да се појави Председник Србије?
    2- Ко је одредио да Његова светост, преседник Србије, прва дама Србије уђу у позориште у пратњи госпође која је некадашња управница хуманитарног фонда браће Карић?
    3- Зашто се протокол, нишки, или београдски, није потрудио да објасни онима које је позивао на овај скуп да није пожељно да дођу у излизаним фармерицама, чизмама за снег, кинеским јакнама, џемперима на копчање, неподшишани, а госпође без бар чисте косе... А оваквих је било бар двадесетак!
    Место за председника нишке скупштине свакако није на балкону, али ни за Милета Илића није место на било каквом скупу који је у славу толеранције! Јер, ко покуша да украде изборну вољу својих суграђана довољно је рекао о свом схвата

  • Branislav Petrovic

    21:23 // 23. 1. 2013.

    Tesko nama sa tom odabranom elitom.Koliko znam tu odabranu elitu predstavljaju patriote,brdjani,dodzosi i urbani seljaci.Vecina se uvukla tamo da gleda i da bude gledana.Do juce nisu znali da postoje vodokotlici sa kanapcetom.Pranje ruku posle svih nuzdi je misaona imenica a zubi i ostala higijena jednom do dva puta mesecno u lavorce.Duvanje nosa i pljuvanje na ulici je normalna pojava a dranje i psovanje iz sveg glasa pozeljno.Izem ti elitu koja se stidi svog porekla a ne zeli da prihvati urbano ponasanje.To je elita koja upija lazni glamur i uziva u tupavim tv serijama sa svih strana.Na zalost gradjanski Nis ne postoji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: