Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 22. 6. 2018.

| Društvo

Na protestu poručeno niškim odbornicima “Glasajte protiv!”

Autor:RedakcijeIzvor:Južne vesti
protest
Prozvali odbornike poimence i poručili im da glasaju protiv; Vanja Keser

Nišlije koje su se jutros okupile na protestu ispred zgrade Skupštine Grada Niša, poručile su svim odbornicima koji trenutno zasedaju da glasaju protiv poklanjanja Aerodroma “Konstantin Veliki” i tako urade nešto što je u interesu svih građana.

Osim zvižduka i zvuka pištaljki, na protestu su se čuli uzvici “Lopovi, lopovi”, “Ne damo aerodrom”, kao i glasno “Glasajte protiv”. Poimence je prozvan svaki odbornik niškog parlamenta i pozvan da ne da svoj glas za ustupanje niškog aerodroma Republici. VAK-7164 Protest građana dok odbornici raspravljaju o poklanjanju aerodroma; foto: Vanja Keser

Njihov posao je naš interes. A naš interes je naš aerodrom. Aerodrom koji zapošljava naše sugrađane. Njih 60 ne može da pokloni nešto u naše ime. I ne mogu da poklone nešto što nije njihovo. Mogu da poklone svoje kuće, stanove i automobile - istakla je Tatjana Nikolić iz Centra za devojke.

Predstavnik Inicijative “Ne damo niški aerodrom” Miloš Bošković istakao je da ovakvim potezima gradska vlast gubi legitimitet i gubi poverenje građana, te će im građani zbog takvih poteza okrenuti leđa. Da je to tako, pokazali su svi učesnici protesta, koji su simbolično okrenuli leđa zgradi Skupštine.

Bošković je istakao da to što se na “aerodromsku” sednicu čekalo skoro 3 meseca pokazuje da su vlasti bile nesigurne oko ove odluke, te da su zbog toga prethodnih nedelja i radili istraživanje javnog mnjenja. VAK-7149 Protest građana dok odbornici raspravljaju o poklanjanju aerodroma; foto: Vanja Keser

U ozbiljnom su problemu i svesni su da rade pogrešnu stvar. I da ćemo da ih čekamo i danas i narednih dana, a da ćemo ih i pamtiti ako budu glasali za oduzimanje aerodroma - rekao je Bošković.

Mladen Jovanović iz Inicijative i Nacionalne koalicije za decentralizaciju upitao je odbornike preko razglasa “šta su im obećali da bi poklonili aerodrom”.

Postavio je pitanje i gradonačelniku Darku Bulatoviću, koji se poslednjih meseci građanima pravdao da je “od države dobio velika obećanja” ako preda aerodrom, šta su mu to obećali?

Darko znam da nas čuješ, imamo poruku za tebe Darko. Naš gradonačelnik je digao ruku na Gradskom veću i glasao da je Aerodrom Niš imao dobit. Sada laže javnost i odbornike da aerodrom posluje s gubitkom. Šta to radiš dragi Darko? - upitao je Jovanović.

Najvio je da će, šta god da odluče odbornici na Skupštini, učiniti sve da vrate Nišu aerodrom i da će podneti krivične prijave protiv svih koji su učestvovali u njegovom poklanjanju. VAK-7161 Protest građana dok odbornici raspravljaju o poklanjanju aerodroma; foto: Vanja Keser

Želim da im jasno poručim da ne damo aerodrom! - istakao je Jovanović.

Rastislav Dinić iz Udruženog pokreta slobodnih stanara podsetio je da je za 3 meseca koliko je sednica odlagana, Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” iznela brojne argumente i činjenice zašto je opasno da Republika postane novi vlasnik niške vazdušne luke, dok je gradska vlast ćutala.

Posle 3 meseca očigledno je da njih ne interesuje da ozbiljno razgovaraju o ovoj temi. Oni su prosto dobili naređenje iz Beograda i moraju da ispune to naređenje, a da pri tom izdaju sve građane Niša, interese Niša i aerodroma. To se zove izdaja! - kazao je Dinić.

Nišlije su jasno i glasno više puta poručile odbornicima koji su jutros počeli da raspravljaju o tome ko će ubuduće upravljati Aerodrom “Konstantin Veliki” da glasaju u interesu građana, koji kažu da on treba da ostane u vlasništvu građana Niša.

Podsetimo, vođama protesta Milošu Boškoviću i Mladenu Jovanoviću je bez ikakvog obrazloženja zabranjeno da uđu u skupštinsku salu i prisustvuju sednici koja bi trebalo da bude otvorena za sve.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MILE

    14:23 // 22. 6. 2018.

    Koliko je vas bilo na protestu? Gde ste bilo kada je uništena industrija Niša, lupali ste šerpe.

    • Gaga

      15:18 // 22. 6. 2018.

      Lupas ti.Fabrike su unistene devedesetih , a ista ta ekipa je sada na vlasti.

    • Mimi

      17:46 // 22. 6. 2018.

      Bravo ...

  • Зоран Васиљевић

    12:37 // 22. 6. 2018.

    Џаба апел одборницима да ураде нешто што је у интересу свих грађана. Свако ко је остао у Српској Напредној Секти гласаће за предају аеродрома Великом Вођи. А то како ће после погледати суграђане у очи небитно је. Наш народ има изреку "ђон образ".

  • Cile

    11:30 // 22. 6. 2018.

    Dok ljudima ne pocne da se otima privatna svojina i ovakvih opravdanja kakva daju za aerodrom nece se narod opametiti. Koliko god napadali ove u gradskom ili bilo kom drugom parlamentu imajte na umu da ih je prodani deo naroda glasao. Ne zalite za aerodromom vec za tim da ste populaciji od 25% dozvolili da vlada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: