Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:45, 17. 4. 2017.

| Društvo

Na protestu "protiv diktature" postavili pitanje gradonačelniku Niša

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Demonstranti u Nišu
Ne odustaju od zahteva; Foto: JV

Nekoliko stotina uglavnom mladih Nišlija nezadovoljnih trenutnom socijalno-političkom situacijom u zemlji, prošetalo je još jednom ulicama Niša. Na večerašnjem protestu nosili su i trasparent upućen gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću - "Da li su i tebi smanjili penziju Bulatoviću?". 

Demonstranti su sa centralnog gradskog trga još jednom prošli Obrenovićevom, zatim kroz Ulicu Nikole Pašića, Sinđelićev trg, Voždovom, Ulicom Vojvode Mišića, Bulevarom Nemanjića, a šetnju su završili, kao i na prethodnim protestima ispred Gradske kuće.

Uz zvuke doboša, pištaljki i truba oni su uzvikivali i parole "Ne treba nam srpski Erdogan", "AV, AV", "Vučiću, lopove, pokrao si izbore", "Vrati babi penziju", ali i "Da li se lepo dere Bulate?" aludirajući na to što je aktuelni premijer i budući predsednik Aleksandar Vučić prilikom posete Nišu u oktobru vikao na gradonačelnika Niša Darka Bulatovića na keju zbog deficita u gradskom budžetu. Oni su se zapitali i da li je Bulatoviću smanjena invalidska vojna penzija koju prima uporedo sa platom zbog toga što je na funkciji gradonačelnika. 

Podsetimo da su demonstranti iz Beograda, sa čime su se Nišlije složile, tražili od Vlade Srbije da odgovori na prvih 7 zahteva među kojima su smene članova REM-a, RIK-a, predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i uredništva RTS-a, do danas. Međutim, iako zvaničnog odgovora nije bilo, osim što je potpredsednica Vlade Zorana MIhajlović kazala da za zahteve nije nadležna Vlada Srbije, protest u Nišu nije radikalizovan, niti je bilo izmena u putanji kojom su demonstranti šetali. 

Oni su ipak kazali da ne odustaju od protesta dok se, između ostalog, država ne depolitizuje i decentralizuje, a mediji oslobode pritisaka, dok su za Niš tražili isplatu radnika propalih firmi, bolju kontrolu budžeta, prestanak gomilanja funkcija i nepotizma, kao i bolji rad javnih preduzeća.

Protest protiv diktature u Nišu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Verko

    23:58 // 17. 4. 2017.

    Iskreno, nekoliko desetina...

  • Petar

    21:49 // 17. 4. 2017.

    Kako da mu smanje penziju kad nije penzioner?

    • K

      00:13 // 18. 4. 2017.

      https://www.juznevesti.com/ko-je-ko/Darko-Bulatovic.sr.html

    • Marko

      00:49 // 18. 4. 2017.

      Jeste, vojni penzioner

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: