Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:27, 10. 4. 2021.

Na protestu u Beogradu zatražena obustava izgradnje MHE i seče šume, ali i TV duel sa Vučićem

protest ekoloskoh aktivista foto Andrijana Spasov Protest počeo najpre ispred Skupštine; foto: Andrijana Spasov;

Iz Udruženja "Odbranimo reke Stare planine" od nadležnih je zatraženo zaustavljanje izgradnje mini-hidroelektrana, obustava seče šuma po Srbiji i pojačano pošumljavanje. Organizatori su pozvali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića, resorne ministre i direktore javnih preduzeća zadužene za brigu o životnoj sredini da o bitnim ekološkim temama razgovaraju uživo na Javnom servisu. Ekološke organizacije napravile su dokument u kom su iznele 13 zahteva državi u vezi sa ekološkim pitanjima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Човек је у менопаузи,разумите га

    19:57 // 10. 4. 2021.

    Сећате се да је Велики Вођа једини пут имао тв дуел са сенилним бабама НАТО Јеленом Милић и НВО Соњом Бисерко.То је та храброс'

  • slavko

    20:02 // 10. 4. 2021.

    To je svetlo na kraju tunela!

  • otpor2012-2021

    20:12 // 10. 4. 2021.

    Vucic ne sme s nikim u tv duel jer zna da ce izgubiti isti a kasnije i izbore.

  • Filozof

    20:54 // 10. 4. 2021.

    Ekoloske teme jesu ono sto treba sve nas da zanima ali onaj koji Vam kaze da se to moze resavati bez debelog uplitanja u politiku, laze Vas budite sigurni.
    Bojim se, bice ce ovo jos jedno gubljenje vremena i prodavanje magle ...

    • Decak

      22:33 // 10. 4. 2021.

      Filozofe, pa cist vazduh i cista voda i jesu najvaznije politicko pitanje. To je pitanje svih nas, ne samo ministarke Vujovic, koju je vladalac postavio da recituje napisane referate.

    • profesor

      23:14 // 10. 4. 2021.

      apsolutno tačno.

    • politici nema mesta kada je ekologija u pitanju

      08:16 // 11. 4. 2021.

      Političari su na našem platnom spisku, što pre to svi shvatite biće nam lakše da upravljamo svojim podređenima, a lažnim veličinama.
      Da sam ja premijerka u vladi bi bile ministarke poput Jelene Đoković, svesne šta čine prirodi kada krenu da skidaju tone svoje šminke, a ne prototipi namalanih i silikoniziranih pevaljki.
      Ugledajmo se na Slovence, ne boli zaštita voda i šuma.

    • izvorišta Koka koli i ostalima nisu prodata u mandatu AV

      08:32 // 11. 4. 2021.

      Od neobaveštenih,preko svih ostalih,nema čistih. Srbija je podjednako i naša država,koliko je i njihova, samo što oni veruju da su viša klasa, a zaboravljaju da put sa vrha na dno ide preko naših glasova. Voda je naše dobro i ne sme ni jedan političar da se ponaša kao da mu je to tatkovina, baš kao što rade i sa šumama. Revizija zakona i povraćaj izvorišta i banja u državno vlasništvo je prioritet

    • А ти си неки есенес политикант?

      09:08 // 11. 4. 2021.

      Ма шта кажеш,само да се не "уплићемо дебело у политику".Али,та иста "политика" се и те како уплиће у наш живот,будућност наше деце(зарад будућности само ваше),свакодневно ми брка руку у џеп.Седи си ти гди си,ни за гди си ниси.

    • Čudesni dribling

      09:14 // 11. 4. 2021.

      Niko i ne kaže da se to može rešavati bez debelog uplitanja u politiku, zato se i protestuje protiv Kompletnog Idiota i njegove klike. Možda će, nažalost, ali zbog takvih nevernih toma, i ovaj protest propasti, ali, ko ovde prodaje maglu, da li ljudi koji su izašli na protest i bore se, ili "filozof" iz udobne fotelje, koji, najverovatnije, ni na jedan protest nije ni izašao?!

  • Зоран Васиљевић

    21:53 // 10. 4. 2021.

    Ха ха ха. Да ли стварно мислите да ће прцедник Аљек доћи на било какав стварни ТВ дуел. Он долази само на режиране "дуеле" где га чекају унапред припремљена питања. Било какво питање које искаче из те шеме он дочекује хистеријом, драњем, заменом теза и заправо никад не одговори на такво питање. Људи, схватите, Вучић је невероватна кукавица. Као чаробњак из Оза који се крије иза контроле медија.

    • Poltron

      19:08 // 11. 4. 2021.

      Bravo brate za komentar svaka ti je na mestu.....

  • Jonca

    22:21 // 10. 4. 2021.

    Dok su oni protestvovali, veliki vodja je u društvu naseg premijera i Malog,bogato obedovao i ovekovečio sve to na Instagram profilu.Time je pokazao koliko ga zabole uvo sto ovi izrazavaju nezadovoljstvo.A na TV duel i ne pomišlja jer napredovanje SNSa nema alternativu,pa makar uništio i prirodu.

  • Decak

    22:22 // 10. 4. 2021.

    Pozdrav protestantima ! Oni su danas pokazali ekolosku ugrozenost Srbije. A ministarka Vujovic je pokazala politicku ugrozenost, rekavsi za protestante da su : "lazni zastitnici zivotne sredine potpomognuti spolja". Po njoj, ko se bori za zivotnu sredinu je "strani placenik".

  • TuRb●BOT

    22:47 // 10. 4. 2021.

    Nema taj "huevos" da izadje na duel !

  • Milan

    01:26 // 11. 4. 2021.

    Ima nas!

  • B.Petrović, ruralni analitičar

    07:23 // 11. 4. 2021.

    Glupi srpski narode, biraš već 30 godina najgore da te vode i brinu o tebi.
    Sad muči i deri guzicu, jado.
    Dok ti jednoga dana ne proaradi glava kao političarima n.a. vlasti koji odlično BRINU O SEBI.
    Ugledaj se narode na Dačića I Đilasa koji već 30 godina IZVANREDNO BRINU O SEBI I LJUŠTE TVOJA LEĐA, narode srpski.

    • Sto za jednog sa Skupstinske govornice

      12:06 // 11. 4. 2021.

      Ali si Aleka od pivske gajbice,njegov stan od 117m2 iz aprila 1999 dok su drugi ginuli,ukradene licne karte njegovog batice...slucajno zaboravio.

  • B.Petrović, ruralni analitičar

    07:34 // 11. 4. 2021.

    Zašto da Vucić dueliše n.a. tv ??
    On ima svoj glupi narod sa kojim ima odlicnu komunikaciju, I uspešno je održava i neguje jer njegov posao ZAVISI OD KOMUNIKACIJE SA NARODOM, A NE SA OPOZICIJOM.
    Radi VRLO PAMETNO svoj posao.
    Neguje i unapređuje svoje prijateljstbo sa narodom već dugo.
    I vrlo uspešno.Evo sada svakom srbinu daje oprostajnicu grehova od 60€ za godinu dana a penzionerima i VITA

  • kada nišlije shvate interes njihovih unuka od priključka na postojeću gasovodnu mrežu biće svima bolje

    08:24 // 11. 4. 2021.

    Imaš dve kuće, imaš kuću i stanove, a nemaš para da se priključiš na gradsku gasovodnu mrežu? Takvima bih nametnula eko taksu koja bi ih naterala da prekinu da seku šume i priključe se na gradski gasovod, bez korišćenja subvencija koje su u pripremi. Kada oni ne žele da zaštite sebe od sebe, onda im moramo pomoći i zaštiti sebe od njih.

    • Otpor

      10:24 // 11. 4. 2021.

      Nije proso gasovod svuda.A normalno je da gasovod da kotao i sve ostalo i mi preko racuna vracamo.Problem resen za 2h...

    • pera

      19:23 // 11. 4. 2021.

      I vi imate stan ili kucu i grejete se cime god, struja, gas ili nesto trece sto takodje zagadjuje okolinu, gas se dovozi vozom ili kamionima koji zagadjuju, proizvodnja struje zagadjuje...morate i vi da platite taksu, svi da platimo najbolje vlast se nece buniti, to i zele... I sta ja kao platim drzavi taksu i sve reseno, oni tim novcem ciste vazduh? Kretensko razmisljanje

  • NSS

    11:17 // 11. 4. 2021.

    Koja smo mi crna rupa. Osim JV i N1 niko drugi nije objavio nista o protestu. Ostali su preneli samo kritike A.B. na racun onih koji su protestvovali zbog nepridrzavanja mera. Al zato RTS pusta snimke protesta iz Francuske, Nemacke, Austrije kao evo pogedajte kod njih kakav je haos. Sve je lepo i bajno, ne sme da se narusava fasada zlatnog doba u Srbiji.

    • S.Nikolić

      18:20 // 11. 4. 2021.

      NovaS takođe izveštavala, na xou tube kanalu prenosili uživo! Ostali tajac.

    • Snezana

      22:53 // 11. 4. 2021.

      upravo pokusavam da nateram nadlezne da moju i jos dve susedne ulice povezu na gasovodnu mrezu. Odgovor glasi samo ako Jugorozgas hoce.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: