Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:45, 28. 6. 2020.

| Društvo

Na protestu u Panteleju poručili: "Ne odustajemo dok se celo naselje ne uredi"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
protest-gornjomatejevacka3-foto-vkeser
Ovogu puta bez šetnje; foto: V. Keser

Da im je jedini zahtev da se celo naselje Pantelej uredi, odnosno da se završe neasfaltirane ulice, urede šetališta, drvoredi, parking mesta i rasveta - istakli su na novom protestnom okupljanju stanari Gornjomatejevačke u Nišu.

protest-gornjomatejevacka2-foto-vkeser foto: V. Keser Treći vikend zaredom stanovnici Panteleja su organizovali protest, ali umesto šetnje, ovog puta su se okupili na druženju ispred zgrade u Gornjomatejevačke, iz koje je protest i krenuo zbog izgradnje još jedne zgrade u njihovom naselju, koja će im zakloniti sunce i zbog koje će ostati bez zelenila.

Jedan od govornika na protestnom druženju istakao je da njihovo okupljanje pokazuje slogu, kao i da ne planiraju da odustanu od borbe.

Borbu nastavljamo svake nedelje, do ispunjenja naših zahteva. Naš uslov i zahtev jedini prema gradu je uređenje celog naselja. Da imamo normalne uslove za život - istakao je jedan od govornika.

protest-gornjomatejevacka-foto-vkeser foto: V. Keser Napominje da se traži da svaka zgrada oko nje ima zelenu površinu, da se napravi šetalište između Gornjomatejevačke i Bulevara Svetog Pantelejmona, kao i da asfalt dobiju sve ulice u naselju.

Kad se formira vlast gradska, opštinska, republička, tražićemo razgovore kod svih. Molimo Grad Niš i Opštinu Pantelej za izmenu urbanističkog plana i za moratorijum na izgradnju mimo dozvola koje su predviđene - poručili su na protestu.

Iako su očekivali da se na protestu pojavi još aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović ili njegov pomoćnik Miloš Milošević, oni nisu došli. Kažu da su od Bulatovića dobili obećanja da će naselje biti uređeno, ali sada očekuju da vide da li će obećanje biti i ispunjeno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • pantalejci eeeeee.....

    01:36 // 8. 7. 2020.

    Ma nemojte da zamajavate narod. Najglasniji je upravnik kome najvise smeta nova zgrada i uvek je u nekom sukobu sa svima oko sebe. Celo naselje je van plana radjeno i na zalost biće tako i ubuduće. Ovo se isto desavalo i u B.Nemanjića kod lepe Brene sa uzurpacijom zajedničkih prostorija. Ko zna situaciju, zna o čemu pričam

  • Šorti

    20:24 // 30. 6. 2020.

    Reši parkove i ulice po centru pa onda rešavaj probleme po ovim mestima što i bog zaboravio na njih, tamo ne idem ni auto da razradjujem na pravac. Niko vas po uši nije tepao da kupujete stanove tamo , sedi i uživaj kad si birao Bangladeš za prebivalište

    • Tanja

      18:38 // 8. 7. 2020.

      Dragi moj sugradjanine kao rodjena Nislijka i kojoj su roditelji rodjeni u istom gradu imam slibodu da vam se obratim To sto precenjujete svoju malenkost i vredjate ostale stanivnike koji ne zive u centru ni malo ne pomazete ovim ljudima koji se guse u prasini leti i gaze blato zimi U celom svetu je privilegija da se zivi van centra gde imas mir i tisinu To sto investitori nisu odradili ????

  • STANAR

    08:04 // 30. 6. 2020.

    Drage komšije,nama može samo g.Nenad Stanković da pomogne a njega niko ne spominje u ovoj priči.Uverio sam se da se on pita ama baš za sve u opštinu Pantelej i njihovom opštinskom odboru SNS gde je sekretar.Jedino on može da kaže DOSTA VIŠE sa neplanskom gradnjom.Kakav M.Milošević ,Bata i njegov šofer Muri ,Bulatović otišao itd.Samo nam Nenad može da pomogne.Nenad je sin od starog pantalejca Icu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: