Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 19. 4. 2023.

| Društvo

Na prvom sajmu cveća i meda u Leskovcu više zaposlenih u javnom sektoru nego izlagača i posetioca

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Sajam cveća i meda - Leskovac
Umesto na radnim mestima zaposleni u javnim ustanovama pravili gužvu na sajmu meda i cveća; foto: M. M.

Na još nezavršenom gradskom Trgu u Leskovcu danas se po prvi put održava sajam cveća i meda, ali umesto zainterosvanih kupaca i izlagača na otvaranju se osim članova kabineta gradonačelnika Gorana Cvetanvića pojavio i veliki broj direktora, ali i zaposlenih u gradskim preduzećima i ustanovama. To nije promaklo ni građanima koji su prolazili centrom, a koji kažu da je upravo ta slika odraz kako se oni koji primaju plate iz budžeta ophode prema građanima.

Nije neuobičajna slika da kada prvi čovek Leskovca krene na otvaranje nekog događaja tu bude i veliki broj simpatizera SNS-a, koji su zaposleni u raznim u javnim ustanavoma, a priliku da pokažu odanost gradonačelniku Cvetanoviću imali su na Trgu, ali ne na stranačkom skupu, već na prvom sajmu cveća i meda. Goran Cvetanović Doček Cvetanovića na Trgu; foto: M. M.

Čini se da su upravo ti proizvodi stavljeni u drugi plan, uz činjenicu da na tezgama i nije bilo previše proizvoda, ali ni kupaca, pošto su mnogi prolaznici zbog gužve zaobilazili štandove.

Međutim, tu gužvu nisu napravili posetioci, već direktori i zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama, ali i upošljenici Gradske uprave, kao i predstavnici Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga koji su evidentno bili brojniji od onih, kako je rekao gradonačelnik, zbog kojih se sajam i organizuje. Sajam cveća i meda Leskovčani ogorčeni zbog ponašanja onih koji platu primaju iz budžeta; foto: M. M.

Ne znam kome je palo na pamet da ovakav sajam smesti na Trg, a drugo čime bi trebalo da se građani pozabave jeste ko se sve na njemu nalazi. Sada je podne, a umesto da budu na radnim mestima, pogledajte šta rade oni koje mi plaćamo. Slikaju se u cveću, izgleda da samo njima cvetaju ruže - prokomentarisao je jedan od prolaznika.

Sajam je svečano otvorio upravo gradonačelnik Cvetanović koji je istakao da će i u narednim godinama Grad nastaviti da pomaže sve poljoprivredne proizvođače i da će se truditi da im što više olakšaju mukotrpan i naporan rad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Medonja brundonja

    11:46 // 20. 4. 2023.

    Bravo,ja kupujem samo kineski med,najbolji na svetu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: