Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 21. 12. 2016.

| Društvo

"Na rad gradskih opština trošimo 10 % budžeta"

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" gost Goran Đorđević

Doskorašnji predsednik Gradskog odbora DSS-a Goran Đorđević kaže da je i bilo vreme da Niš promeni Statut, ali da je ta promena urađena parcijalno. Predstavnik ove partije u niškom parlamentu smatra da je izmenom Statuta trebalo, pre svega, da budu ukinute gradske opštine.

Đorđević kaže da čak 10 odsto gradskog budžeta troši na rad opština i da Niš ne može to da priušti, već da tim novcem mora da rešava ozbiljne probleme građana.

Gradske opštine koštaju grad 500 do 600 miliona dinara godišnje. To su ogromna sredstva za grad i mogu da se upotrebe kako bi se rešavalo i pitanje Toplane i ovi najznačajniji infrastukturni projekti koji su danas potpuno skrajnuti kao što je izmeštanje pruge iz gradskog jezgra - kazao je Đorđević.

On smatra da je jedinstvena Uprava dobro rešenje za Niš, ali da osim toga novi Statut neće dovesti do reformi.

O budžetu Grada koji je planiran za 2017. godinu smatra da je rezultat politike Vlade koja nekoliko godina unazad skraćuje novac koji se prenosi iz centralne vlasti na lokalne samouprave.

U tom slučaju lokalne samouprave pokušavaju da se dovijaju, kao što se naša lokalna samouprava u Nišu dovija na najgori mogući način zaduživanjem kod banaka i prodajom gradske imovine. To su sve kratkoročni potezi koji ne mogu u perspektivi da dovedu do boljeg života građana, šta više grad će ostati u kasnijem periodu još siromašniji nego što je danas - smatra Đorđević.

Podsetimo da je on podneo ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora DSS-a, nakon što je vrh stranke aminovao koaliciju sa SNS-om na opštinskom nivou u Nišu.

Opširniji intervju sa Goranom Đorđevićem pogledajte u emisiji "15 minuta". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • opstinsko dete

    00:36 // 22. 12. 2016.

    Ukidanje nego sta pa oni prvo poceli sa otpustanjima doktora profesora vojsci male plate ni milicija nije bolja ali za trulu birokratiju mora da ima ali i to ce nestane pa kad grad bankrotira onda ce se pitaju.

  • Ernest H.

    20:04 // 21. 12. 2016.

    Ko je lud da sece granu na kojoj sedi.Pa oni trebaju da glasaju protiv sebe a taj film sto bi rekle stare nislije Nazalost nece gledate.

  • кад ће жабе изгласати да бара пресуши?

    16:24 // 21. 12. 2016.

    Подржавам предлог о укидању ГО у Нишу. Никаква фајда од њих. Служе за ухлебљење силних партијских војника (жена, деце, швалерки и сл) који ништа не раде и никоме не одговарају. Лепота од функција.Кад их питаш није то у нашој надлежности, не можемо ми то,то мора Град, Град нас кочи и сл. трице и кучине.Уштеда би била добра, запослене прерасподелити у градску управу, а функцинера не би више било.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: