Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:11, 16. 5. 2022.

| Društvo

Na Republičkom takmičenju u Tršiću gimnazijalka iz Prokuplja najbolja na jugu Srbije

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
tršić
Bojana Lukić ostvarila najbolji rezultat na jugu Srbije; Foto: Lj. M.

Srednjoškolci sa juga Srbije, na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture koje je održano u Tršiću, osvojili su 4 treća i jedno drugo mesto. Najbolje plasirana je Bojana Lukić, učenica 4. razreda Gimnazije u Prokuplju koja je u jakoj konkurenciji 76 maturanata iz Srbije osvojila 2. mesto.

U konkurenciji prvih razreda srednjih škola u Srbiji, treće mesto osvojile su Iva Milenković i Kalina Ristić iz Gimnazije “Bora Stanković”, kao i Mia Stojković i Milica Grozdanović iz Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”.

Visoko trećeplasirano mesto osvojila je i učenica druge godine Gimnazije u Pirotu Marija Manić.

Najbolji rezultat na ovom prestižnom takmičenju ne samo u Topličkom okrugu, već i na jugu Srbije ostvarila je Bojana Lukić koja je i jedina učenica iz Toplice koja se izborila za učešće na republičkom nivou takmičenja. marija i bojana Bojana sa profesorkom Gimnazije u Prokuplju Marijom Todorović; Foto: Lj. M.

Pitanja nisu bila naročito teška, mada su neka bila neočekivana za mene zbog načina na koji su formulisana u odnosu na prethodne godine. Svakako, za plasman na ovom nivou takmičenja potrebno je dosta truda, ali uz puno rada smo profesorka Marija i ja ostvarile dobar rezultat - kaže Bojana.

Bojana je od maksimalnih 20, osvojila 19 poena pokazavši visoki nivo znanja iz srpskog jezika i jezičke kulture.

Broj učesnika je posle pandemije znatno smanjen, učenici nisu išli redovno u školu, mnogo su gubili od nastave, tako da je uspeh samim tim veći. Bojana je jedna od retkih koja se kući vratila sa diplomom i uspehom. Ima razloga da bude ponosna na sebe jer se trud isplatio - kaže Marija Todorović profesorka srpskog jezika.

Republičko takmičenje iz srpskog jezika se održava svake godine u Tršiću za osnovne i srednje škole, ali zbog pandemije virusom Korona takmičenja nisu održavana poslednje 2 godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: