Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 26. 5. 2017.

| Društvo

Na šalterima EPS-a ogromne gužve, jer nema ko da radi?

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Gužva u EPS-u
Red do vrata za plaćanje računa; foto: JV/J. Adamović

Redove duge do ulaznih vrata građani su danas zatekli kada su otišli u Elektrodistribuciju da plate struju, a radnici obezbeđenja kažu da su pojedine Nišlije čekale i na ulici. Prema nezvaničnim informacijama, situacija je takva, jer je EPS raskinuo ugovore sa firmama preko kojih su do sada bili angažovani šalterski radnici.

Zvaničnog objašnjenja za ogromne gužve još nema.

Građani koji su se juče i danas javili Južnim vestima kažu da im je rečeno da je u pitanju štrajk, a niko iz Elektrodistribucije nije hteo da daje zvanične informacije o tome.

Kraj je radnog vremena, a nama je za izjave neophodno odobrenje iz Beograda. Jedino od ponedeljka da se čujemo - rečeno je novinarima.

Komentarišući gužve pojedini službenici Elektrodistribucije su novinarima rekli da šalteri danas "neko vreme nisu radili zbog tehničkih problema", a dodatnu pometnju je izazvalo i to što je danas istekao rok da se računi za struju plate 5 % jeftinije, pa su građani bili dodatno nervozni zbog gužve.


Nezvanično, problem je sa "podizvođačima", otpuštanjima...

Red do vrata Gužva jutros bila i na ulici; foto: JV/J. AdamovićIako niko iz Elektrodistribucije nije hteo da daje zvanične informacije o tome, pouzdani izvor Južnih vesti iz tog preduzeća kaže da je zapravo raskinut ugovor sa firmama “Sequester” i “Work & cary”, preko kojih je do sada EPS angažovao brojne radnike, pa i šalterske.

Zbog toga sada, kaže, građani sada moraju da dugo čekaju u redu da bi platili račun. 

Gužve su ogromne, ali nije štrajk. Raskinut je ugovor, otpušteno je mnogo ljudi, pominje se i cifra od preko 200 njih. Sada rade samo pojedinci koji su dobili ugovor o "povremenim poslovima" sa EPS-om. Ostatak čeka neki novi ugovor - kazao je izvor Južnih vesti. 

Kako su u EPS-u nedavno rekli, raspisana je javna nabavka za izbor novog podizvođača koji bi trebalo da angažuje službenike koji bi radili u šalterskoj službi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    19:02 // 29. 5. 2017.

    Zanimljivo da se to desilo bas poslednjeg dana, do kad moze da se ostvari popust

  • Radnik Sequestre

    15:13 // 27. 5. 2017.

    Sve sto je napisano u tekstu je tacno. Agencija Sequester je propala i raskinut je ugovor. Svi radnici su pusteni kuci i sad treba da rade stalno zaposleni a medju njima je vecina radno polusposobna i u godinama. Radnici na pripvremenim ugovorima inace cine 70 % EPS a a nece da ih zaposle. E sad da vidr ljudi kako je bez mladih snaga. Redovi i nerad

  • Milenko

    00:09 // 27. 5. 2017.

    Ako dobro razumem, ovo je iz upravne zgrade EPS-a. Danas sam cekao u istom ovolikom redu, u ul. Svetozara Markovica, i takodje sam pomislio da radi samo par saltera, zbog velicine reda. Ali po ulasku u salter salu svi salteri su radili normalno(jedino nikog nije bilo na salteru za reklamacije). Ovde se nesto ozbiljno valja u EPS-u.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: