Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:34, 31. 5. 2015.

| Društvo

Na svrljiškom vašaru kravu spasavao i narodni poslanik

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti

Spašavanje krave u Svrljigu

Prava dvočasovna drama odigrala se na stočnoj pijaci u Svrljigu kada je krava polomila ogradu prikolice u kojoj je bila i, bežeći uplašena od gužve, upala u jamu iza kuće koja se nalazi pored pijace. Pored brojnih meštana u pomoć pritrčao i poslanik Milija Miletić.

Sa namerom da je proda na vašaru, 83-godišnji meštanin Grbavča dovezao je traktorom na stočnu pijacu sa svojom 82-godišnjom suprugom junicu tešku nekoliko stotina kilograma, ali je ona, uplašena od vašarske gužve, polomila ogradu prikolice i iskočila iz nje.

Probao sam da je uhvatim da ne povredi nekog, ali umalo i mene nije pregazila – priča vlasnik krave.

Odbegla životinja je u panici ušla u obližnje dvorište i upala u septičku jamu iza kuće.

Oko dva sata trajali su napori brojnih ljudi da je konopcima i lancima izvuku, a među njima je bio i narodni poslanik Ujedinjene seljačke stranke i  poslaničkog kluba SNS Milija Miletić. U pomoć je, kada je krava već počela da gubi snagu, pozvano i JKSP „Svrljig“ ne bi li mašinama pomogli u izvlačenju.

krava Krava na kraju spašenaIpak, nekoliko okupljenih koji su sve vreme pomagali u izvlačenju, sklonili su kamenje sa jedne strane zidane jame kako bi joj pomogli da se odupre nogama i uz njihovu pomoć izvuče, što su na kraju i uspeli.

Uplašena, ponovo je oborila svog vlasnika, dok je nisu smirili i vezali.

Miletić, narodni poslanik koji je po struci veterinarski tehničar, pregledao je kravu zbog povreda, polio je vodom ne bi li se osvežila, ali nije želeo da za medije bilo šta komentariše sem da je i sam srećan što se sve dobro završilo.

Vlasnik junice prošao je, srećom samo sa ogrebotinama, kao i njegova krava, koja je na kraju vašara i prodata novom vlasniku.

U štali su mi nudili 1.000 evra, a sada sam je na kraju prodao za 800. Najvažnije da je ona zdrava i živa posle svega – priča za Južne vesti vidno uznemiren vlasnik.

Podsetimo, narodni poslanik Miletić je decembra prošle godine, dok je obilazio svrljiška sela pod snegom, pomogao porodici Antonijević iz Burdima i otelio njihovu kravu koja se mučila satima.


milija Narodni poslanik "održava kondiciju"Poslanik „održava kondiciju“

Pre samo par dana, Miletić je, kako sam kaže, „da bi održavao kondiciju“ štrojio vepra u jednom svrljiškom naselju, jer, dodaje, neće večno biti poslanik, a posle „službovanja državi“ planira da se vrati svom veterinarskom pozivu i poljoprivredi u rodnoj Plužini.

Veterinarske usluge ne naplaćuje nikom, a skoro svakog pijačnog četvrtka, po navici, poseti i stočnu pijacu gde se „u nevolji“ našao i kako bi pomogao da se spasi junica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Baja

    07:52 // 2. 6. 2015.

    Nek uštroji u Beogradu i neki VazduPLOHOV i od toga napravi Mortadelu.

  • peca

    22:09 // 1. 6. 2015.

    Neka spasi poslanik narod a te promocije sa kravom to su stari fazoni.

  • Dragoljub J.

    11:30 // 1. 6. 2015.

    Čista simbolika! Priča je metafora: krava, to smo mi. Treba da nas prodaju, ali mi smo se unezverili i u panici zalegli u septičku. Naprednjaci pritiču i uskoro će krava da odahne u prvoj klanici. IoI

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: