Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 23. 7. 2019.

| Društvo

Na tabli Epona, na ulazu u ovaj francuski grad pisaće i "Prokuplje"

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Predstavnici Epona u Prokuplju
Prijem predstavnika Epona u kancelariji gradonačelmika; foto: Lj. M.

U znak velikog prijateljstva i dobrih odnosa, Skupština francuskog Epona, inače grada pobratima sa Prokupljem, donela je odluku da na tablama na ulazu i izlazu iz grada pored njegovog imena piše i "Prokuplje". Ova ideja, po rečima Francuza koji su boravili u Prokuplju tokom gradske slave Sveti Prokopije, biće realizovana u narednih nekoliko meseci. Predstavnici Prokuplja prisustvovaće svečanom postavljanju tabli.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović podsetio je da prijateljstvo između naroda Srbije i Francuske traje dugo, te da naš narod nikada neće da zaboravi pomoć francuskih vojnika u Prvom svetskom ratu.

Veoma mi je drago što su naši prijatelji iz Francuske prisustvovali mnogobrojnim događajima koji su organizovani povodom obeležavanja gradske slave. Ponosan sam što smo pokazali da imamo prijatelje širom sveta, u Grčkoj, Sloveniji, Francuskoj. Drago mi je da naše prijateljstvo nije samo na papiru - naglasio je gradonačelnik Simonović.

On ističe da je saradnja dva grada, Epona i Prokuplja intenzivirana poslednjih nekoliko godina, te da su već dogovoreni zajednički projekti čija je realizacija počela, ili će početi u narednom period.

Pre svega ističe saradnju u oblasti kulture, školstva, sporta, ali i ekonomije, te očekuje da u narednom period, Prokuplje bude mesto u kome će privrednici iz Francuske širiti svoj posao otvaranjem novih firmi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vojca

    23:47 // 25. 7. 2019.

    E ovo je stvarno VELIKA STVAR Za svu sirotinju iz Pk i mene sa njima ... Stoji na tabli Prokuplje i kod kasarne :-) pa nismo procvetali POJEDINCI jesu naravno Tako da ce ovu tablu garantovano pojedina gospoda samo da vide ;-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: