Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 17. 5. 2017.

| Društvo

Na takmičenju u bacanju bumeranga 22 takmičara

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bumerang
Još jedno takmičenje u bacanju bumeranga u Nišu; foto: flickr.com/chaf.haddad

Nakon održanih kvalfikacija, u finalu ovogodišnjeg “Boom Festa” nastupiće 22 takmičara koji su ostvarili najbolje rezultate u bacanju bumeranga. Finale je na programu u petak 19. maja, od 11 sati na platou kod logora Crveni krst u Nišu, a organizatori najavljuju i zanimljiv program.

Po šesti put će najbolji bacači bumeranga pokazati svoje umeće u Nišu, ali i podsetiti na Australiju, zemlju u kojoj je nastao bumerang.

Organizatori iz Prve tehničke škole “Milutin Milanković” Niš, nekadašnje Tehničke škole "15 maj", kažu da će se učesnici “Boom Festa” boriti za zvanje najboljeg bacača bumeranga na Balkanu.

Cilj festivala već šestu godinu jeste aktivna promocija sportskog duha i Australije, kao daleke i neistražene zemlje. Drago nam je da je naša mala i skromna manifestacija postala veliki događaj, na koji sve nišlije mogu da budu ponosne - izjavila je Slavica Jukić, direktorka PTŠ „Milutin Milanković“.

Svečano otvaranje zakazano je za 10:40. Nastupiće, kako kažu organizatori, i hor “Čarolija”, a mlade muzičke nade iz Niša izvešće himne Srbije i Australije.

Do petka će se u gradu promovisati sam festival programom na Trgu kralaj Milana, deljenjem flajera i emitovanjem filma "Papirni avioni". Promovisaće se i Australija kao zemlja čija ambasada već nekoliko godina pruža podršku organizaciji festivala. Zbog toga će ambasadorki ove države u Srbiji Džuliji Patriši Fini biti uručena “zvanična nagrada festa za negovanje i afirmaciju sportskog duha u Srbiji”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: