Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 12. 1. 2022.

| Društvo

Na ulicama u Nišu uskoro policijski "presretač"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1641982537168
Novi radar i uređaj za kontrolu psihoaktivnih supstanci; fot: P. N.

Saobraćajna policija u Nišu dobila je još jedan uređaj za detektovanje psihoaktivnih supstanci tokom vožnje, kao i radar za vozilo "presretač" koje će uskoro kontrolisati saobraćaj na ulicama. Pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković najavljuje da će u ovoj godini biti postavljene i zaštitne ograde, ali i ranije obećane kamere za koje još nije izrađen plan.

Oprema vredne oko 3,5 miliona dinara koju je Grad Niš obezbedio preko Programa Saveta za bezbednost saobraćaja, uručena je danas saobraćajcima.

Osim opreme koju saobraćajci svakodnevno koriste, poput prsluka, niška policija dobila je i radar koji je upućen na montiranje u vozilo "presretač", kao i uređaj za kontrolu vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

To je 800 ampula sa jednim uređajem za kontrolu psihoaktivnih supstanci, ampule su već u distribuciji i stavljene su na raspolaganje saobraćajnoj policiji na korišćenje - rekla je Ivković.

Godinu dana od prvih najava za postavljanje kamera u gradu, za šta je ranije rečeno da je izrada projekta u toku, procedura još nije završena, ali Ivkovićeva kaže da će realizacija početi ove godine.

Kada je u pitanju video nadzor tu podrazumevamo određenu proceduru koja zahteva izradu projektne dokumentacije, projekat sam obuhvata sve kritične lokacije na teritoriji grada, a u saradnji sa MUP-om odredićemo sve potrebne lokacije koje će predstavljati prioritet i čiju realizaciju ćemo početi u 2022. godini - rekla je pomoćnica gradonačelnice.

Jedina sigurna lokacija za sada je, kaže, Bulevar Medijana gde se dogodila nesreća u kojoj su stradali 12-godišnje dete i 48-godišnji čovek, a nakon koje je i doneta odluka za postavljanje kamera i zaštitnih ograda, za koje sprovedena nabavka i u toku je zaključenje ugovora.

Nakon što ugovor bude zaključen, ne precizirajući tačne lokacije, kaže da će zaštite ograde biti postavljene u gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ceki

    13:58 // 13. 1. 2022.

    Sva ova represija i maltretiranje moze da se izgleda resi samo izlaskom na ulice...a sta je sa tehnickim pregledom od 7500 hiljda? Da je tehnicki u spa centar pa da masiraju i mene i auto i da sedimo u saunu pa bi opet bilo mnogo

  • Parola snađi se

    10:58 // 13. 1. 2022.

    Nateraće narod da stave antiradar u auto čisto prevencije za novčanik! Za ove X6 i ostale skupe limuzine ne važi zakon jer su su u dilu sa policijom i političarima. A ti narode spremi se za šišanje!

  • Na referendumu

    07:42 // 13. 1. 2022.

    Glasaj ÑE !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: