Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 12. 4. 2017.

| Društvo

Na večerašnjem protestu protiv diktature najavljena humanitarna akcija

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Protesti Niš
Mladi nezadovoljni situacijom u zemlji na protestu u Nišu već 9 dana; Foto: Vanja Keser

Od 18 sati biće održan još jedan protest Nišlija nezadovoljnih politikom vladajuće koalicije, stanjem u medijima i ostalim segmentima države. Kako su najavili uglavnom mladi učesnici protesta, večeras će donirati novac u "Banku dobročinstva" u Obrenovićevoj ulici.

Demonstranti će podržati humanitarku Marinu Adamović koja prikuplja novac za lečenje teško bolesnih, a i sama boluje od multiple skleroze.

Cilj nam je da pomognemo Marini Adamović u humanitarnom radu, ali i malom Andriji iz Niša za korekciju deformiteta kičme. Potrebno je skupiti još 718.000 dinara do 18. aprila. Svaki prilog je dobrodošao! Vidimo se u 18h - napisali su na Fejsbuk stranici.

Mladi, koji imaju podršku niških stanara (UPSS), ratnih rezervista kojima nisu isplaćene dnevnice, profesora i asistenata uglavnom sa Filozofskog fakulteta i ostalih Nišlija, u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama će, kako najavljuju, večeras 10. put.

Okupljanje su još jednom zakazali na Trgu kralja Milana, a kako su naveli, prošetaće Obrenovićevom, Episkopskom, Hajduk Veljkovom ulicom, Sinđelićevim trgom, Voždovom i kroz centar grada do Gradske kuće.

Ipak, iako su najavili ovu rutu, postoji mogućnost da se ona tokom same šetnje promeni i da demonstranti krenu drugim ulicama, kao što se dešavalo prethodnih dana.

Podsetimo, zahtevi koje su najpre izneli demonstranti iz Beograda su smena članova RIK-a i REM-a, predsednice Skupštine Maje Gojković i uredništva RTS-a, da bi kasnije proširili listu i smenom čitavog političkog vrha na čelu sa Aleksandrom Vučićem, revizijom biračkog spiska, decetralizaijom i depolitizacijom svih institucija, promenom prioriteta ekonomske i socijalne politike, većom zaštitom prava radika, javno finansiranim i svima dostupnim školstvom i zdravstvom, ukidanjem nezakonitog smanjenja plata i penzija.

Ove zahteve prihvatili su i niški omladinci, a kako su najavili na sinoćnom protestu, uskoro će izaći i sa “lokalnim zahtevima”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: