Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 2. 3. 2018.

| Društvo

Načelnica Okruga "uređuje" okolinu Bulevarske pijace

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
kante pijaca
Postavljanje kanti obišli načelnica Sotirovski i predsednik Opštine Medijana; foto: GO Medijana

Iako je posao načelnika Nišavskog upravnog okruga da prati rad inspekcija, nova načelnica Dragana Sotirovski bavi se komunalnim uređenjem, pa su tako na njen predlog postavljene kante za otpad kod pijace “Krive livade”, a njena je ideja i da se na pešačka ostrva na Bulevaru Nemanjića zasade cvetnice kane.

Iz Gradske opštine Medijana saopštili su da je počelo postavljanje 19 kanti na ovoj niškoj pijaci, a montiranju ovih kanti na snežne i neočišćene trotoare prisustvovali su predsednik Opštine, kao i načelnica Okruga.

Po rečima načelnice Dragane Sotirovski, njena inicijativa potekla je od zahteva građana, prodavaca na ovoj pijaci i vlasnika lokala.

Inače, oko podzemnih kontejnera koji se nalaze oko pijace skoro svakodnevno se stvaraju deponije zbog smeća sa pijace i iz obližnjih lokala, te je pitanje koliko će nove kante za otpatke i cveće ulepšati ovaj deo grada. kante pijaca Radnici "Parking servisa" montirali kante na neočišćene trotoare; foto: GO Medijana

Već na prvom sastanku sa predsednikom opštine iznela sam problem, i dobila obećanje da će kante biti postavljene. Takođe sam iznela ideju da stazu između kolovoznih traka na Bulevaru Nemanjića osvežimo kalama, ozelenimo i postavimo ogradu da sve to zaštitimo - rekla je Sotirovski.

I dok se među nadležnostima načelnika Okruga nigde ne navodi komunalno uređenje, već praćenje rada inspekcija i saradnja sa opštinama i gradovima, predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da je “zdušno podržao predlog načelnice da se higijena u ovom delu grada podigne na viši nivo”.

Kocić navodi da će lepše vreme doneti i novi izgled Bulevara Nemanjića, na potezu od pijace do kružnog toka u blizini Doma zdravlja. Objašnjava da će biti postavljene zaštitne ograde od semafora kod pijace do „Zone 3“. U planu je i, kaže Kocić, ozelenjavanje površina između dve kolovozne trake, sadnja kana i posipanje prostora oko drvoreda ukrasnim „malčom“ u boji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Deja

    16:05 // 13. 4. 2018.

    Ove kante su se nalazile po Durlanu, u Knjazevackoj ulici (posta, Rodic i sl.). Ovi isti radnici su ih poskidali i kasnije montirali po Bulevaru!!!

    Bruka!!!

  • Čitalac

    10:29 // 13. 3. 2018.

    Tu su bar postavili kante.
    Na biciklistčkoj i pešačkoj stazi od Stop-shopa do Brzog Broda ne postoji nijedna kanta za smeće.
    Jedino mesto gde postoji kanta za smeće je ulaz u "Medijanu" a one su stalno prepune i oko njih je đubre.

  • Alex

    12:46 // 3. 3. 2018.

    Kakva neverovatna ideja, staviti ovoliko veliku kantu pored zelene pijace...
    Prosetajte se zelenim povrsinama tu izmedju blokova, toliko se djubreta nakupilo, komunalnog otpada i to sve sa nepokupljenim liscem napravilo takvu stroku u gradu ... Nikad nismo bili ovako prljavi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: