Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:49, 12. 1. 2021.

| Društvo

Načelnice uprava u Nišu dobile zamenike

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
gradsko veće Niš
Načelnice dobile zamenike, mandat im je oročen na 3 ili 6 meseci; foto: B. Lj.

Da bi novih 6 gradskih uprava u Nišu moglo nesmetano da funkcioniše, kako je rečeno na Gradskom veću, vršioci dužnosti načelnika dobili su i svoje zamenike koji će takođe imati ograničen mandat. Ako se u naredna tri meseca dobro pokažu i kasnije ispune uslove konkursa i načelnici i njihovi zamenici moći će da budu i zvanično na funkcijama.

Umesto jedne Gradske uprave u Nišu od 1. januara zvanično ih ima 6 i njima rukovode načelnice koje su u statusu vršioca dužnosti.

Upravom za organe grada i građanska stanja rukovodi diplomirana pravnica i nekadašnja sekretarka Gradskog veća Marina Janković, a za njenog zamenika izabran je danas na Gradskom veću Ivan Đorđević.

Diplomirani ekonomista koja je do sada radila u poreskoj administraciji Grada Nina Ilić je v.d. načelnica Uprave za finansije, a od danas njen zamenik biće Zoran Albijanić.

Dugogodišnja šefica Građevinske inspekcije i kratko sekretarka za inspekcijske poslove Marina Živulović Petrović je na čelu Uprave za građevinarstvo, a zamenica joj je Jelena Lazić.

Nekadašnja sekretarka Skupštine Grada Ružica Đorđević preuzela je Upravu za imovinu i održivi razvoj, a za njenog zamenika izabran je Nenad Nikolić.

Katarina Mitrovski je sa funkcije zamenice načelnika Ljubiše Janića, koji je sada jedan od pomoćnika gradonačelnice, preuzela Upravu za društvene delatnosti, a za njenog zamenika imenovan je Miljan Ćirković.

Snežana Jovanović upravlja Upravom za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, a na toj poziciji joj je zamenik Jasmina Krstić.

Ovim izborom zamenika načelnika gradske uprave mogu nesmetano da funkcionišu, a mandat im je oročen, objašnjeno je na Gradskom veću.

Svih 6 načelnika Gradske uprave danas je dobilo svoje zamenike, to su vršioci dužnosti koji će biti na tim pozicijama 3, odnosno 6 meseci dok se ne raspiše konkurs. Ukoliko budu zadovoljavali sve uslove iz konkursa i naravno ako se za ova tri meseca pokažu kvalitetnim, s obzirom da smo se isključivo time rukovodili da su to isključivo ljudi koji su stručnjaci, upravo kao i načelnici, koji mogu da nose tu poziciju vršioca dužnosti zamenika načelnika uprave, njih je jednoglasno danas Gradsko veće izabralo - navela je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Podsetimo, Gradska uprava Niša je reorganizovana odlukom Veća i Skupštine Grada drugi put u poslednje 4 godine, a Janić bi kao pomoćnik koga je izabrala gradonačelnica, trebalo da brine o lokalnoj zajednici.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sigurna propast

    00:00 // 14. 1. 2021.

    Da se prime doktori i sestre za to nema para a za ove parazite ima, propali smooooo.

  • superhik

    23:03 // 13. 1. 2021.

    Sve novo postavljene zelim da pozdravim i pozelim in brzo razresenje. Takodje mogu da se napregnes i cuki kako mi disu 1212!

  • РиМ 15®20

    22:19 // 13. 1. 2021.

    Извињавам се Нини Илић и Албијанић Зорану, оно о стручности не односи се на њих двоје. Они су и стручни и оправдано на местима где јесу сада. Завређују и више.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: