Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 9. 8. 2022.

| Društvo

Načelnicima gradskih uprava u Nišu produžen v. d. status

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
gradska uprava
I dalje vršioci dužnosti; foto: JV arhiva

Vršiocima dužnosti načelnika i njihovim zamenicima u 6 gradskih uprava u Nišu odlukom Gradskog veća je produžen mandat najduže do tri meseca. Veće je održano bez obaveštenja javnosti i mogućnosti da novinari postave pitanja.

Maja ove godine su u svih 6 uprava u Nišu promenjeni čelni ljudi, a u polovini njih su samo zarotirani v.d. načelnici sa svojim zamenicima.

Sednica Gradskog veća je održana u petak, 5. avgusta, za koju novinari nisu dobili obaveštenje i poziv. Iz Grada kao razlog neobaveštavanja javnosti navode godišnje odmore i telefonske sednice.

I dalje se neke odluke donose "iza zatvorenih vrata", a ostalo je nepromenjeno i to da u gradskim upravama u Nišu ni u narednom periodu neće biti načelnika, već vršioca dužnosti.

Tako je odlučeno da se produži status v. d. načelnicima gradskih uprava i njihovim zamenicima. Upravu za organe grada i građanska stanja i dalje voditi Vesna Nešić, dok će njena zamenica biti Jasmina Marjanović. v.d. Bez konkursa za načelnike; foto: T. T.

Ozrenka Pavlović ostaje u Upravi za finansije i menjaće je Nina Ilić. Nema promena ni u Upravi za društvene delatnosti - v. d. načelnica će i dalje biti Pavlina Mihajlenko, a zamenik Miljan Ćirković.

Upravu za imovinu i održivi razvoj će voditi Milan Nikolić, a Ružica Đorđević ostaje njegova zamenica. Marina Malbaš će i dalje rukovoditi Upravom za građevinarstvo, a Miljan Anđelković Upravom za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Podsetimo, od reorganizacije uprave i najave da će nove načelnice na tim funkcijama provesti dva puta po 3 meseca u v.d. stanju prošle su skoro dve godine.

Još jula prošle godine je raspisan konkurs za načelnike, a iz Grada su nedavno naveli da je on bio okončan jer se niko nije prijavio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    07:22 // 10. 8. 2022.

    Nista cudno u V.D. drzavi...jedini interes je da se sto vise nagrabe dok su na funkciji...posle njih POTOP...zajedno mogu sve...

  • pastir

    16:17 // 9. 8. 2022.

    Od kada to i po kojoj uredbi Gradsko veće donosi odluke o imenovanju bilo kojeg rukovodioca? Nekad se znala procedura, pre svega Odbor za imenovanja poslušnika, pardon kadrova, onda Skupština verifikuje taj predlog. smešno i žalosno.

  • nema kuće iz koje jedno do oba deteta nisu pobegla iz Niša

    16:12 // 9. 8. 2022.

    niške ulice izrupetane, vodovodna i kanalizaciona mreža dotrajale, parkova nigde, štroka caruje, samo su zbrinuti na javna jasla konstanta.

    Predlažem minimalac za sve sa platnog spiska u kabinetu gradonačelnice, gradskoj upravi i gradskim preduzećima, jer šta su od grada napravili za višu zaradu nisu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: