Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 24. 10. 2019.

| Društvo

Načelnik Gradske uprave negira incident sa odbornikom i traži da mu se pišu pisma

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti, N1
Jani
Načelnik kaže da nikog nije napao i da komunicira sa medijima; foto: JV arhiva

Nakon što je, kako se vidi na snimku, istrgao iz ruku telefon odbornika Srđana Nonića, načelnik niške Gradske uprave Ljubiša Janić negirao je ovaj incident. Negirao je i da ne odgovara na novinarska pitanja, a predstavnike “sedme” sile pozvao je da mu pišu pisma na adresu Gradske uprave, a ne da ga zovu i šalju mejlove.

Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić nekoliko dana čekao je načelnika Janića u hodnicima Gradske uprave kako bi se uverio da li i kada dolazi na posao, jer se novinarima već dugo ne javlja i ne odgovara na pitanja koja mu se šalju.

Sve je to snimao mobilnim telefonom, a juče je taj telefon, kako se vidi na snimku, završio na betonu nakon što je Janić pokušao da ga otme iz Nonićevih ruku.

Međutim, iako tradicionalno ne odgovara na pozive novinara Južnih vesti, u slučajnom susretu sa ekipom N1 televizije, načelnik je rekao da se incident nije dogodio.

Taman posla. Pa da li Vam ja ličim na tako nekog? Bilo je 3 čoveka unutra, a Vi ako ste videli možda na snimku - rekao je Janić.

Pošto je čitava ujdurma nastala zbog njegove netransparentnosti prema medijima, načelnik Janić je rekao da mu se pitanja ne šalju elektronskim putem, iako je jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije upravo digitalizacija.

Janić: Postavite pisano pitanje i dobićete pisani odgovor.

Novinar: Na koju adresu?

Janić: Gradska uprava Grada Niša, Ulica Nikole Pašića broj 24.

Podsetimo, novinari Južnih vesti skoro 2 godine pokušavaju da stupe u kontakt sa nečalnikom Gradske uprave na različite teme, ali odgovori od njega ne stižu.

Uprava je centralizovana i svi sekretari saradnju sa medijima prepuštaju načelniku, pa su slična iskustva i ostalih niških novinara.


Nonić pripema krivičnu prijavu

Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić kaže da nakon jučerašnjeg incidenta sa načelnikom Janićem na parkingu Gradske uprave nema fizičke povrede, ali da ga je sam napad uznemirio.

Sam taj napad njih dvojice, pa posle još dvojice koji su prišli me je uznemirio… Da može jedan takv visoki zvaničnik da te napane. Da je on nečim udario telefon, da je on pao, pa ga onda zgrabio. Bio sam prosto iznenađen. Ne mogu da verujem - kaže Nonić.

Nonić se, kako kaže, konsultovao sa advokatima koji su ga savetovali da podnese krivičnu prijavu.

Rekli su mi da podnesem krivičnu prijavu, ali su mi takođe rekli da će zbog načina kako funkcioniše tužilaštvo i sud u Nišu to biti odbačeno bez obzira što imam izveštaj lekara da sam imao visok pritisak i stres i da će možda da bude prekršajno gonjen - kaže Nonić.

Ostaje mu mogućnost i privatne tužbe, kako kaže, jer mu je mobilni telefon razbijen.

Inače, Nonić već nekoliko meseci snima gradske ustanove i preduzeća sa namerom da skrene pažnju na njihov (ne)rad, transparentnost i odnos prema građanima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Eugenij

    18:00 // 25. 10. 2019.

    Nije on nii Dositej Obradovic niti Vuk Karadzic.

  • Zlobnik

    23:26 // 24. 10. 2019.

    Džabe je obukao odelo... "odelo ne čini čoveka" , pa neće ni njega načiniti !
    Dža be mu i fakultet , kada fakultet nije prošao kroz njega ...

  • Stojan

    21:02 // 24. 10. 2019.

    Janiću, ne zamerite na pitanju - gde izučiste zanat, "lepo ponašanje"?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: