Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 8. 5. 2023.

| Društvo

Načelnik psihijatrije u Leskovcu podneo ostavku zbog poziranja sa oružjem

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Bolnica Leskovac
Goran Tojaga na jutrošnjem sastanku podneo ostavku; foto: M. M.

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije načelnika Odeljenja psihijatrije leskovačke Bolnice Gorana Tojage kako u rukama drži oružje, on je podneo ostavku na tu funkciju, potvrdio je Južnim vestima direktor te zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević.

Nakon tragedija koje su se desile u beogradskoj školi i Mladenovcu, kada je život izgubilo 17 osoba, a među njima i veliki broj dece, društvenim mrežama počele su da kruže fotografije doktora Gorana Tojage sa oružjem, a zbog čega je direktora Bolnice zvala i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Međutim, kako bi preduhitrio postupak koji je protiv njega trebalo da bude pokrenut višegodišnji načelnik psihijatrije je na jutrošnjem sastanku podneo ostavku.

Razgovarali smo jutros i on je odlučio da podnese ostavku kao moralni čin. On je na toj funkciji bio skoro 6 godina, u oktobru ide u penziju, ali je odlučio tako. To se desilo, te slike i sve to, zvala me je i ministarka Grujičić pre par dana. Svako ima neki svoj hobi, njegov je bio lov, kao što je nekome drugome pecanje - rekao je Dimitrijević.

Inače Tojaga je već godinama i istaknuti član SNS-a, ali i brat Bojana Tojage koji je 2018. pokušao da “pogura” odobrenje odluke o finansiranju ženskog preduzetništva, iako je novac trebalo da dobije i žena jednog od člana komisije, zbog čega je smenjen sa funkcije šefa Odeljenja za društvene delatnosti.

Podsetimo, od danas pa do 8. juna će svi građani koji poseduju nelegalno oružje moći da ga predaju najbližoj policijskoj stanici bez da krivično odgovaraju i da dokazuju njegovo poreklo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    07:20 // 9. 5. 2023.

    Sta li je to morbidno u doktorima da toliko vole oruzje,idu u streljanu,lov,obucavaju decu rukovanju oruzjem,slikaju se sa oruzjem...izigravaju gospodare zivota i smrti...mnogi bi bili dobri za neko ispitivanje...kad se setim onog korona cirkusa i izjava ponekih,muka mi je.Mesto da smire ljude,vecina sire paniku.A onaj radiolog ratnik,nek su mu na dusi sirota deca.

  • Bata Petrović, zaplanjski mislilac

    21:10 // 8. 5. 2023.

    Tek ce doći racuni na naplatu zbog SPAVANJA građana Srbije IGNORISUCI rušenje državnih instutucija I promovisanje kriminala i korupcije punih 10 godina od strane Seseljevog najboljeg učenika.
    Zakone Dijalektike cak ni Srbi ne mogu da prevare kao što su prevarili 6. oktobar

  • Mesko

    20:49 // 8. 5. 2023.

    I Mesko se slikao kao faraon! Naj Gentleman i slične gluposti! A ti se narode leči privatno ili podmazuj nepismene i bahate državne činovnike!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: