Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 12. 7. 2021.

| Društvo

Nadležni najavili asfaltiranje Kovanlučke, Bulevara cara Konstantina i puta do Malče

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
radanska
Radovi u Radanskoj ulici u Nišu;foto:JV

Da će Putevi Srbije uskoro krenuti sa asfaltiranjem nekih ulica u Niša, od kojih su prioriteti Bulevar cara Konstantina, Kovanlučka i ulica koja vodi od Donje Vrežine do Malčanske petlje, najavili su nadležni iz Grada. Asfaltiraju se ulice koje imaju uređenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu kao i rešene imovinske odnose, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski prilikom obilaska radova u Radanskoj i ulici Save Kovačevića.

Put ka Niškoj Banji, tačnije Bulevar cara Konstantina, koji se radi već godinama iz etapa, trebalo bi sa uskoro bude završen. Prema rečima gradonačelnice Niša, Putevi Srbije će sve srediti o svom trošku. U planu je da se asfaltira i put ka Malči, a na kojem su građani nedavno u rupama sadili cveće.

Mi smo pred njih stavili, odnosno delegirali određene ulice koje bi trebalo da budu završene. To su pre svega Bulevar cara Konstantina koji je ranijih godina rađen a nije završen, zatim Kovanlučka ulica i ona koja je veoma važna i na koju naši sugrađani stalno ukazuju to je ulica od Donje Vrežine do Malčanske petlje Putevi Srbije su to prihvatili i ja očekujem da vrlo brzo oni dovezu svoje mašine i zapravo da krenu da rade. Nadam se da će do zime sve te deonice biti delom završene - kazala je Sotirovski.

Save Kovačevića Uređenje ulice Save Kovačevića;foto:privatna arhivaKako je istakla, uređuju ulice koje imaju uređenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu kao i uređene imovinske odnose. Među njima su Radanska na Panteleju i ulica Save Kovačević u Medoševcu.

Asfaltiranje se očekuje za 20-tak dana i jedna i druga ulica imaju rok za završetak 40 kalendarskih dana, rekao je izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Zoran Prokić.

Prokić je dodao da će tokom leta asfaltirati prioretete na koje im budu ukazali u gradskim opštinama, dok će o ceni radova govoriti na kraju radova jer se realizuju iz Programa izgradnje.

Podsetimo, radovi u Radanskoj trebalo je da krenu nakon prošlogodišnjih izbora, ali je tadašnji predsednik opštine Bratimir Vasiljević rekao da su sredstva namenjena za izgradnju ulica su potrošena i nema para za nove, dok su iz Direkcije tvrdili da je zastoj nastao zbog papirologije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bosko Jovanovic

    11:51 // 15. 7. 2021.

    kad mislite da zavrsite sa radovima na ulici Sv.Rankovica.Medarci ga oduzise nesto,zauzeli vise poslova pa sad samo trckaraju,gde im kaze Dragana...

  • da da

    06:18 // 14. 7. 2021.

    pukobac opravlja sve...

  • Zoća

    15:12 // 13. 7. 2021.

    Nema ništa! Vratite nam Baneta bananu! Ovi samo lažu, evo park kod Delta Planet, već polako postaje zmijarnik, koncertna dvorana ne može tu, naći će oni bolju lokaciju (LAŽ).. I tako u nedogled, NAJGORI do sada!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: