Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 4. 2. 2021.

| Društvo

Nadležni precizirali kritična mesta na rekama, najavili rešenja i tražili novac od Vlade za tri okruga na jugu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
poplava
Najavili i kratkoročna i dugoročena rešenja za odbranu juga od poplava; foto: JV

Da Vlada odobri oko 500 miliona dinara za regulisanje vodotokova i najugroženijih mesta u Nišavskom, Pirotskom i Pčinjskom okrugu, tražilo je preduzeće Srbijavode. Na sastanku u Nišu utvrdili su koja su najkritičnija mesta i prioriteti u odbrani od poplava, a najavili su i kratkoročna i dugoročna rešenja.

Pre tri nedelje je direktor Srbijavode Goran Puzović sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski obišao poplavljena područja, a kako saopštavaju na gradskom sajtu, u međuvremenu su stručni timovi obišli teren i zato su se sastali ponovo u Nišu.

Ovog puta Puzović je najavio da će Srbijavode intervenisati na najkritičnijim mestima, očistiti i produbiti korito Nišave i ispraviti krivine, ali uz napomenu da je to kratkoročna mera u odbrani od poplava ugroženih područja. Sotirovski i Puzović Odredili prioritete za odbranu od poplava; foto: ni.rs

Dugoročno rešenje je izgradnja objekata za odbranu, a uslov da bi ti radovi otpočeli jeste regulisanje imovinskopravnih odnosa. Kao primer je naveo uređenje Kutinske reke gde projekat postoji, gde je urađen nasip u dužini od 350 metara, ali da se stalo zbog nerešenih imovinskopravnih odnosa. JVP Srbijavode će intervenisati na kritičnim mestima mašinama u koritu Kutinske reke čim vodostaj to dozvoli - navode na sajtu Grada.

Takođe je rekao da je od Vlade Srbije zatraženo da odobri oko 500 miliona dinara za radove na regulisanju vodotokova i najugroženijih mesta u Nišavskom, Pirotskom i Pčinjskom okrugu, a kada bi novac mogao da bude odobren nije precizirano.

Na sastanku su, kažu, utvrdili najkritičnija mesta i prioritete u odbrani od poplava i izlivanja Nišave, Južne Morave, Kutinske reke i Suvodolskog potoka.

Sotirovski je najavila zajedničku akciju čišćenja deponije na levoj obali Nišave, u blizini Vulkana, sa preduzećem Srbijavode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    09:32 // 4. 2. 2021.

    Odakle pare.Nema.Samo za Aleksincanki i okolinu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: