Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 26. 1. 2023.

| Društvo

Nadležni tvrde da su ubrzali proces izdavanja dozvola, jer je Niš "veliko gradilište"

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
Goran Zdravković
Načelnik kaže i da ima više građevinskih inspektora, kako bi se sprečila divlja gradnja; foto: printskrin/FB Dragana Sotirovski

Niška Uprava za građevinarstvo i dalje ima v.d. načelnika, radi bez zamenice, koja je smenjena nakon saznanja o nelegalnoj gradnji, ali Goran Zdravković uverava da sve funkcioniše brže, jer je Niš postao veliko gradilište i da zato moraju brzo da odgovore na zahteve građana i investitora. Uspešnim radom u prošloj godini pohvalio se preko zvanične stranice gradonačelnice Dragane Sotirovski na Fajsbuku, uz podatak da je u Budžet uplaćeno skoro 654 miliona dinara od izdatih dozvola za izgradnju.

Neretko se građani žale na sporu administraciju i da neke dozvole čekaju mesecima.

Da je tokom prošle godine sve išlo brže, jer je Niš postao veliko gradilište, pa nadležni zato moraju i brzo da odgovore na zahteve građana i investitora, pohvalio se u video-snimku koji je objavljen na zvaničnoj stranici gradonačelnice, upravo vd načelnik Uprave za građevinarstvo Goran Zdravković.

Ubrzali smo postupak obrade i izdavanja akata kroz sistem centralne objedinjene procedure, tako da je za zadnjih godinu dana obrađeno i izdato između ostalog 750 lokacijskih uslova, 300 građevinskih dozvola, 450 rešenja o odobrenju izvođenja radova i 250 upotrebnih dozvola - navodi Zdravković.

Zbog izdatih dozvola tokom prošle godine, kako je rekao Zdravković, gradska kasa Niša bila je punija za skoro 654 miliona dinara.

Divlja gradnja je još jedan veliki problem na koji Nišlije često ukazuju, a Zdravković kaže da je zato u ovoj Upravi više građevinskih inspektora.

Povećan je broj građevinskih inspektora, što nam je omogućilo efikasnije otkrivanje i sprečavanje divlje gradnje, a sve u cilju da Niš bude uređen grad i da se poštuju propisi - dodao je.

Ubrzano je i ozakonjenje objekata, uverava v.d. načelnik, pa građane koji podnesu zahtev usmeno i pisano obaveštavaju ako je potrebno da urede i dopune svoje zahteve.

Podsetimo, Zdravković je skoro dva meseca na funkciji vd načelnika bez zamenice, jer je početkom decembra Marina Malbaša ostala bez te funkcije, nakon što je gradonačelnica najavila smene u ovoj Upravi, jer je slučajno saznala da jedno gradilište u Nišu nema dozvolu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bidza

    07:59 // 2. 2. 2023.

    Cekao sam vise od 2 meseca za informaciju o lokaciji i kad je stigla ,od septembra poceo proces i sada februar a nisam jos ni dobio lokacisku dozvolu.Krecem divlje da gradim .

  • Milos

    08:31 // 27. 1. 2023.

    ja stvarno ne znam dal on veruje u to sto prica? Ali stvarno. Pa ako izadje svakog jutra iz kuce i ne moze da dise, valjda shvata da nema ni P od parkova, da mu treba ne znam koliko da dodje do posla jer je nenromalna guzva sto znaci da se gradske saobracajnice nisu prosirile u skladu sa njihovom mega gradnjom i ludilom. Znaci terao bih ga u cose da razmisli kao malo dete

  • Mračno

    00:01 // 27. 1. 2023.

    Što gore to bolje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: