Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 14. 7. 2022.

| Društvo

Nadležni u Nišu najavljuju proširenje seoskih grobalja

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
groblje 2
Iz Grada najavljuju i striktno kontrolisanje nedozvoljenog sahranjivanja; ilustracija; foto: M. M. K.

Pojedina niška seoska groblja biće proširena i biće predloženo da nekima od njih upravlja JKP Gorica, najavljuju iz Grada. Tamo gde se pored groblja nalaze privatne parcele biće započet postupak eksproprijacije, a tamo gde je susedno zemjište gradsko ili državno izmeniće se planska dokumenta.

Prioritetna su groblja u Donjoj Vrežini, naselju 9. maj, Čamurliji i Vukmanovu, istaknuto je na sastanku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski sa nadležnim gradskim upravama i predsednicima opština.

U mestima gde je susedno zemljište gradsko ili državno biće obezbeđene potrebne saglasnosti i izmene planskih dokumenata. Pored pojedinih grobalja gde se nalaze privatne parcele biće započet postupak ekspropriajacije - navode iz Grada.

Poručuju i da će striktno kontrolisati nedozvoljeno sahranjivanje na privatnim posedima i da će preduzimati propisane mere u vezi sa tim.

Nakon proširenja predložiće, kažu, da upravljanje pojedinim grobljima preuzme JKP Gorica, ali ne preciziraju o kojim grobljima je reč.

Podsetimo, i ranije je bilo najava da će to preduzeće preuzeti upravljanje nekim seoskim grobljima. Iako za sada uređuju zelene površine, u više navrata su na tenderima za to angažovali privatne firme.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran pavlovic

    17:01 // 16. 7. 2022.

    Groblja su katadtrofa trava djubre nispraznjeni kontejnrri nema reda zakona civilizacije strasno mortalitet u jeku u srbiji bela kuga strasno korona bolesti carcinomi osiromaseni uraninum srcke uzas

  • Mirjana

    17:38 // 14. 7. 2022.

    Gorica ne ova groblja neodrzava a to debelo naplaćuje i Jos preti ko ne plati izvrsiteljem

  • Smuk II

    15:18 // 14. 7. 2022.

    Veselite se Nišlijeeee... naše je samo da umremo - ostalo je njihova briga... kao što vidite !
    Umesto da prošire porodilište... ali nema za koga ! I spermatozoidi vide u kakvoj državi živimo i neće svoj "posao" da rade!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: