Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 7. 4. 2022.

| Društvo

Nadzorni odbor: U hangarima Aero-kluba u Leskovcu kukuruz umesto aviona, podneta prijava protiv predsednika

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Aero-klub Saša Mitrović
Umesto aviona, unutar prostorija kluba čuva se kukuruz; foto: B. A.

Da su problemi u leskovačkom Aero-klubu Saša Mitrović sve veći, tvrde članovi Nadzornog odbora, koji ističu da su prostorije tog kluba pretvorene u hangar za kukuruz. Upozoravaju i da su zbog, kako kažu, brojnih malverzacija protiv predsednika kluba Gorana Mladenovića, ličnog vozača gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, podneli krivičnu prijavu koja se trenutno nalazi u Osnovnom tužilaštvu u Leskovcu.

Mladenovića u AK Saša Mitrović optužuju da donosi odluke pod direktivom svog šefa Gorana Cvetanovića, kao i da je odbio zahtev Nadzornog odbora da pruži uvid u finansijsku situaciju, te je zakazao nelegitmnu Skupštinu kluba, kako bi bili izabrani novi članovi Upravnog odbora.

Predsednik kluba je Goran Mladenović, gradonačelnikov šofer, koji je na zahtev Nadzornog odbora odbio da pruži uvid u finansije. Sazvao je nelegitimnu Skupštinu na kojoj su u Upravni odbor primljeni njegovi drugari, čije su pristupnice antidatumirane, kako bi oni mogli da glasaju. Ostalo regularno članstvo o Skupštini nije obavešteno, ako se ne računa Fejsbuk objava na stranici Kluba koju niko nije video i koja je volšebno nestala, a oni tvrde da su je postavili. Inspektori su došli u Klub oktobra meseca 2021, ali je istraga verovatno zatvorena i sve zataškano - tvrde članovi odbora.

Aero-klub Saša Mitrović Kao dokaz Nadzorni odbor pokazuje slike sa video-nadzora; foto: ČitalacDodaju i da su prostorije kluba pretvorene u hangar za kukuruz i da se zbog toga suočavaju sa najezdom zmija i pacova, ali i da je predsednik Mladenović protivpravno otpisao kamatu na dug autoprevozniku koji koristi parking i garaže kluba.

Mnogi problemi su nastali sa njegovim dolaskom. Klub se otvara samo za političku promociju gradonačelnika, a to što on radi su, sigurni smo, krivična dela. Autoprevozniku koji koristi garaže u zakup je prvo bez ikakve odluke otpisao kamatu na dug iz 2017. godine, a onda je on sam doneo odluku i da uopšte ništa ne plaća. Zbog svega smo Višem tužilaštvu u Nišu predali prijave za korupciju - kaže član Nadzornog odbora.

Ipak, prijave su prosleđene Osnovnom tužilaštvu u Leskovcu, odakle potvrđuju da su Policijskoj upravi u Leskovcu podneli zahtev za prikupljanje potrebnih dokaza.

Od strane Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu ustupljena je na nadležnost krivična prijava podneta protiv predsednika Aero-kluba Saša Mitrović Leskovac. Po dostavljenoj krivičnoj prijavi, Policijskoj upravi u Leskovcu podnet je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja. Po dostavljanju izveštaja od strane Policijske uprave, biće doneta odluka - kažu iz Tužilaštva.

Da ništa od svega što su izneli članovi Nadzornog odbora nije tačno, kratko komentariše Goran Mladenović, predsednik Aero-kluba. Aero-klub Saša Mitrović Mladenović u Upravni i Nadzorni odbor dovedi SNS kadar; foto: čitalac

Jedino što ću da kažem je da to sve laž - kratko je rekao Mladenović.

Podsetimo, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović svake godine organizuje tradicionalno druženje sa decom u aero i konjičkom klubu, za šta su ga mnogi Leskovčani, ali i iz niškog Odbora za ljudska prava optužili za političku promociju i zloupotrebe dece.

Leskovački aerodrom, u okviru koga se nalazi i Aero-klub Saša Mitrović, posle 15 godina nije više na prodaju, pošto je Ministarstvo odbrane odlučilo da je on neophodan za funkcionisanje sistema Vojske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • macke

    13:59 // 8. 4. 2022.

    Svaki komentar je suvišan gde se pojavi Cvetanović tu ostaje samo beda ali za građane Leskovca što za njega i njegove kerove ne važi. Glasajte i dalje za SNS hipnotisan i narode.

  • dendi

    23:13 // 7. 4. 2022.

    CItam tekst i jako tuzno sve ovo zvuci , aeroklub je u moje vreme bio jako aktivan.
    Zvuci kao da je jako nekompetentna osoba upravlja klubom.

  • Laki

    22:54 // 7. 4. 2022.

    Da li je moguce upisati dete u taj klub i da li postoje neka sekcija za malisane?
    Vise puta sam bio do aerodroma , i vrata su uvek zakljucana cak i vikendom
    Velika steta sto se jedna ustanova sa dugom tradicijom zarasta u korov i ako su navodi tacni u clanku sluzi samo za pojedince , a ne i za javno dobro

    • Jovana

      15:05 // 8. 4. 2022.

      Ne postoji više ništa tamo. Ovaj je pravio sekciju zato da bi koristio decu kao paravan za svoje mutne rabote, kao da izgleda da se nešto radi. Ali, nije zapravo postoja neki kurs ili osobe licencirane za rad sa decom, više su deca bila prosto bačena na članove kluba da se mi tu snalazimo i čistimo za njima. Jednom su zamalo napravila bombu jer nisu imala propisan nadzor. Šteta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: